Successiv övergång av hänsyn till lokala leverantörer: Konsum Värmland fasar ut ägg från burhöns

Konsum Värmland har, tillsammans med övrig svensk konsumentkooperation, beslutat upphöra med all försäljning av ägg från burhöns till förmån för ägg från frigående hönor. För att främst de lokala leverantörerna ska få en rimlig chans att ställa om sin produktion beräknas att alla burägg har försvunnit från butikerna vid årsskiftet.

– Vi ser helst att omställningen går så snabbt som möjligt, säger Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson. Men samtidigt måste vi också ge våra mindre äggleverantörer här i Värmland en rimlig chans att ställa om produktionen.

Beslutet omfattar hela verksamheten
Beslutet gäller för samtliga butiker inom Konsum Värmland och även för dotterföretagen Pekås, Supermarket och MaxiMat.  Dessutom kommer den egna livsmedelsproduktionen, Värmlands Chark AB och Konsum Värmland Bageri att ställa om sin produktion, för att endast använda ägg från frigående höns.

– Vi har många medlemmar som engagerat sig i denna fråga. Därför väljer vi nu att helt fasa ut ägg från burhöns, avslutar Klas Olsson.

För ytterligare fakta; se gärna; www.konsumvarmland.se
För ytterligare information, kontakta Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson, tfn; 054-220102

 • Nypremiär för nya Coop Koppom

  Nypremiär för nya Coop Koppom

  Coop Värmland fortsätter sin ombyggnadsturné med nypremiärer för de nya formaten. Denna gång var turen kommen till Koppom, en ort belägen mellan Arvika och norska gränsen att få en n...
  Läs mer
 • Coop Nord minskar matsvinnet med app

  Coop Nord minskar matsvinnet med app

  Coop Nord tar ännu ett steg för minskat matsvinn genom ett samarbetsavtal med Foodtech-företaget Deligate. Med en app som stöd kan butikerna enklare hantera datum på varorna och minska mängden som kastas.
  Läs mer