Successiv övergång av hänsyn till lokala leverantörer: Konsum Värmland fasar ut ägg från burhöns

Konsum Värmland har, tillsammans med övrig svensk konsumentkooperation, beslutat upphöra med all försäljning av ägg från burhöns till förmån för ägg från frigående hönor. För att främst de lokala leverantörerna ska få en rimlig chans att ställa om sin produktion beräknas att alla burägg har försvunnit från butikerna vid årsskiftet.

– Vi ser helst att omställningen går så snabbt som möjligt, säger Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson. Men samtidigt måste vi också ge våra mindre äggleverantörer här i Värmland en rimlig chans att ställa om produktionen.

Beslutet omfattar hela verksamheten
Beslutet gäller för samtliga butiker inom Konsum Värmland och även för dotterföretagen Pekås, Supermarket och MaxiMat.  Dessutom kommer den egna livsmedelsproduktionen, Värmlands Chark AB och Konsum Värmland Bageri att ställa om sin produktion, för att endast använda ägg från frigående höns.

– Vi har många medlemmar som engagerat sig i denna fråga. Därför väljer vi nu att helt fasa ut ägg från burhöns, avslutar Klas Olsson.

För ytterligare fakta; se gärna; www.konsumvarmland.se
För ytterligare information, kontakta Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson, tfn; 054-220102

 • Coop öppnar efterlängtad butik i Borstahusen

  Coop öppnar efterlängtad butik i Borstahusen

  Nu är det klart att Coop öppnar en ny butik i Borstahusen i nordvästra Landskrona. Butiken får ett attraktivt läge i den nya stadsdelen Norra Borstahusen och väntas bli ett välkommet tillskott i området. Den nya butiken planeras öppna under andra halvåret 2020.
  Läs mer
 • Coop gör comeback med ny stormarknad i Burlöv

  Coop gör comeback med ny stormarknad i Burlöv

  Vintern 2020 slås portarna upp till en ny Stora Coop vid infarten till Burlöv Center. Den nya butiken kommer att erbjuda ett brett sortiment av färskvaror samtidigt som nya innovativa sätt att handla mat på kommer att erbjudas. Stora Coop Burlöv får ett attraktivt läge samtidigt som den nya digitala kundens behov kommer att tillgodoses.
  Läs mer