Storslam för Konsum Värmland Chark och Bageri vid Husmansbord Bergslagen

logo_husmansbordInte mindre än sju produkter från Konsum Värmland Chark och Bageri har blivit diplomerade av Husmansbord®Bergslagen. Diplomeringen har tilldelats vissa varor med tydlig identitet från fem län i Bergslagen. Och Konsum Värmland tog alltså storslam.

Husmansbord® Bergslagen omfattar fem län, och upphovsmannen Pelle Agorelius förklarar att syftet är att skapa uppmärksamhet kring producenter som tillverkar bra mat med en tydlig identitet. En panel bestående av tolv namnkunniga personer tog hänsyn till om ett stort antal producenter, stora som små, lever upp till de förväntningar som skapats runt produkterna.

– Vi vill helt enkelt uppmärksamma producenter som skapar mat god med tydlig identitet, som dessutom håller en bra kvalité i förhållande till det pris som konsumenten får betala, förklarar Pelle Agorelius.

Fem charkprodukter och två brödsorter
Konsum Värmlands livsmedelsindustri har sedan tidigare blivit lite bortskämd med priser och utmärkelser. Vid Chark-SM, som tidigare arrangerats av livsmedelsbranschen, har det bokstavligen regnat utmärkelser över en mängd produkter. Och vid Husmansbord® Värmland, som arrangerades som ett pilotprojekt i december, erhöll man också utmärkelser. Nu har man diplomerats för ytterligare sju produkter; Cubanarkorv, älgkorv, basturökt falukorv, örtkryddad rökt bog, ölkorv, Nästgårds fullkornsdelikatesslimpa och kubbröd.

– Intresset för lokalt producerad mat har aldrig varit så stort som det är just nu. Utmärkelserna tolkar vi som ett tydligt tecken att vi är på rätt väg i vår strävan att leva upp till vår affärsidé; att erbjuda våra kunder och medlemmar rena och oförfalskade varor till lägsta möjliga pris, säger Konsum Värmlands VD och koncernchef Steve Fredriksson.

Husmansbord®Bergslagen arrangerar en presskonferens på Skansen den 25 maj som handlar om urvalet, de diplomerade producenterna och utvecklingen av matens mervärden.

För ytterligare information, kontakta, Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson, tfn; 054-220102, eller initiativtagaren till Husmansbord® Pelle Agorelius; 070-646 75 77.

Se gärna; www.konsumvarmland.se www.husmansbord.se