Stora Coop Visby släpper världens första plastfria platta

Stora Coop Visby släpper världens första plastfria platta

Stoltheten vet inga gränser på ön just nu. Fredag den 12 maj klockan tio släppte Coop Records Gotland/Stora Coop Visby världens första växtbaserade, helt plastfria platta.

– Vi är hur stolta som helst att få släppa den första hållbara skivan i världen genom Stora Coop i Visby/Coop Records, säger Markus Wahlgren, Stormarknadschef på Stora Coop Visby.

Aktuell artist för släppet är Isak Klasson aka Ishaaq som själv vände sig till Coop Records Gotland för samarbete. Utöver att själva plattan är komposterbar så har man tagit fram konvoluten av återanvända och kasserade loppisplattor.

– Alla konvolut är sålunda unika både till material och i sin screentryckta form, säger Markus Wahlgren som sätter stort fokus på hållbarhetsfrågor i sitt arbete. Under senaste Nordic Food Waste Summit var han en av talarna och 2021 tilldelades han utmärkelsen Årets hållbarhetsinitiativ på Dagligvarugalan för butikens arbete med att bekämpa brödsvinn och returer av bröd.

Artisten Ishaaq, med rötterna i såväl Sverige som Indien, blandar i sin musik psykadelisk elektro med trippig dub och naiva barnprogramsklingande melodier. En gränslös hybrid där Sverige möter Goa, där Jamaica möter Balearerna, och där samtid möter såväl framtid som dåtid.

Albumet Andra är producerat av ikonen Jari Haapalainen känd från The Beat Quartet och The Hives och inspelad i The End studio i Lund tillsammans med artister och musiker som Daniel Bingert och Suranjana Gosh. Skivad har därefter mixats i Berlin och Aten.

För mediefrågor, kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se