Stora Coop Visby prisas som Årets hållbara matbutik

Stora Coop Visby prisas som Årets hållbara matbutik

Stora Coop Visby, Coop Leksand och Coop Kristinedal fick alla ta emot pris  när hållbarhetspriset White Guide Green delades ut för andra gången.

White Guide Green är det första initiativet som kartlägger Sveriges matbutiker ur ett hållbarhetsperspektiv. Syftet är att lyfta hållbarhetsarbetet i svenska butiker.

Totalt har drygt 300 butiker i hela Sverige testats under hösten 2019. Coops butiker tar höga positioner i rankingen, i nio utav elva kategorier återfinns Coops butiker bland topp tre.

Coop vann följande priser:

  • Årets hållbara matbutik: Stora Coop Visby
  • Årets hållbara brödpris: Coop Leksand
  • Årets hållbara fryspris: Coop Kristinedal

Stora Coop Visby vinner med motiveringen:
”Med ett engagemang som är lika globalt som lokalt sätter årets vinnare en ny standard för den klimatsmarta butiken. Vassa budskap, cool estetik och oväntade grepp bidrar till en shoppingupplevelse som slår alla övriga år 2019.”

Jag och alla medarbetare är både glada och stolta över att vara den mest hållbara matbutiken i Sverige Det är oerhörd tuff konkurrens vilket visar att vårt fokuserade arbete på hållbarhet ger resultat, fortsätter Markus och pekar på att kunderna är mycket medvetna. Vi gör allt vi kan för att möta deras behov, säger Markus Wahlgren, butikschef Stora Coop Visby.

Motiveringen för Årets hållbara fryspris som gick till gick till Coop Kristinedal lyder:
”Fryst mat är klimatsmart mat, och ert gedigna arbete med att göra frysavdelningen riktigt hållbar på såväl utsidan som insidan placerar er på toppen av isberget!

Motiveringen för Årets hållbara brödpris som delades ut till Coop Leksand:
”För att ni vill göra det färdigförpackade butiksbrödet till en spännande och hållbar produkt med lokala förtecken, och för att ni låter er ansvars-känsla följa med produkterna hela vägen hem till kundernas kök.” 

Coop har tidigare under året vunnit flera priser för sitt hållbarhetsarbete. Sustainable Brand Index utsåg Coop till Sveriges mest hållbaraste matkedja 2019.

För mer information, kontakta:
Coops pressjour: 010-743 13 13