Stora Coop Svedala öppnar på Alla Hjärtans Dag

Stora Coop Svedala öppnar på Alla Hjärtans Dag

Den 14 februari kl. 10:00 öppnar Coop sin omtalade och efterlängtade butik i Svedala. Coop Syd stärker därmed sin position i regionen och erbjuder kunder och medlemmar en matbutik med fokus på färskvaror där service och kompetens går hand i hand.

– Med visionen att vara den goda kraften inom dagligvaror i Sverige erbjuder Stora Coop i Svedala ett brett sortiment av god mat och mycket inspiration som fyller våra hem med liv.  Intresset för mat fortsätter att öka bland svenska konsumenter och nu expanderar vi inom Coop Syd ytterligare med ännu en butik, berättar André Agosti, Försäljning och Driftchef för Stora Coop inom Coop Syd.

Den nya Stora Coop-butiken, med en yta på strax över 3000 kvadratmeter, har sedan planerna blev offentliga juli 2021 varit på mångas läppar. Förväntan är hög, och med all rätt. Butiken kommer bland annat att erbjuda ett stort och varierat sortiment av styckat kött, samt en rymlig deli med kök där fokus ligger på lokal mat.

– Äntligen är det dags för vår efterlängtade invigning av butiken i Svedala tillsammans med många glada och kunniga medarbetare. Vi kommer bland annat att erbjuda egen styckat kött från våra lokala bönder till våra kunder. Tillsammans ser vi fram emot att hälsa både nya och gamla kunder och medlemmar välkomna, säger David Andersson, butikschef på Stora Coop i Svedala.

– Vi har som målsättning att skapa den absolut bästa färskvarubutiken i Svedala-trakten. Med den bästa delikatessen och det bästa köttet. Det kommer verkligen att vara en inspirerande butik att besöka. Och prisvärd – Stora Coop har en prisbild som är konkurrenskraftig, fortsätter David Andersson.

35 personer anställs

Butiken, som ligger i nära anslutning till E65:an, erbjuder även Hämtaskåp samt hemleverans. Förutom den unika delin finns även manuella diskar för ost och bröd. Utöver manuell betjäning i kassan erbjuds även självutcheckning samt Scan & Pay, där kunder kan scanna varornas streckkoder via sin mobilkamera och packa direkt i kassen.

35 personer kommer arbeta i butiken som senaste halvåret fått in en mängd förfrågningar om arbetstillfälle.

– Vi har bland annat kock, styckare, delimästare och sommelier på plats. Våra matkreatörer i köket kommer rädda så mycket man bara kan av matsvinnet. Coop vill vara den goda kraften där mat, hållbarhet och hälsa går hand i hand, säger David Andersson.

– Det är superglädjande att så många vill arbeta i butiken. Vi har fått in över 400 ansökningar de senaste månaderna. Av dessa kallade vi drygt 100 stycken för speed-intervjuer. Vi har haft många lokala sökande, väldigt glädjande så klart då vi vill fånga Svedalaandan i butiken, fortsätter André Agosti.

Under öppningsdagen väntar riktigt bra kampanjerbjudanden för kunder samt fiskdamm och korvgrillning.

I Svedala återfinns även Coop på Börringevägen 4 med sitt lågpriskoncept X:-tra. Butiken har ett tydligt priserbjudande, där pris är i fokus varje dag och på hela sortimentet.

1-2 nya butiker per år

Under de kommande åren räknar Coop Syd med att öppna 1-2 nya butiker per år i Skåne och Blekinge.

– Till hösten öppnar vi en Coop-butik i Hjärup. Butiken på cirka 1800 kvadratmeter kommer sätta stort fokus på färskvaror som delikatess och butikskök, berättar André Agosti.

Stora Coop Svedala kommer att ha öppet klockan 6-22 måndag-söndag. En stor gratisparkering för drygt 130 fordon ligger i anslutning till entrén.

För ytterligare information, kontakta

Coop pressjour, 010-7431313 eller media@coop.se