Stefan Ekengren grillar in sommaren med Coop

Stefan Ekengren grillar in sommaren med Coop

I en serie filmer för sociala medier grillar mästerkocken Stefan Ekengren in sommaren med Coop.

– Mer klot åt folket, proklamerar Stefan Ekengren när han skär upp isbergssallad i biffstorlekar i Coops nya kampanj ”I huvudet på en ägare”.

Coops samarbete med Stefan Ekengren sträcker sig en tid tillbaka. Bland annat har ”potatiskungen” satt sitt avtryck med smakfulla och smarta recept på Coops potatispåsar under egna varumärket Coop, och i december 2023 auktionerade Coop ut en matlagningskurs på kontoret i Solna med Stefan samt Coops matkreatör Sara Begner. 12 500 kronor samlades då in till Musikhjälpen via Tradera.

I det nya samarbetet står Stefan Ekengren bakom grillen, och fokus ligger på hur vi kan använda kött och säsongens grönsaker i kombination med en glödande bädd av kol. Förutom ett recept på isbergsbiffar släpps även klippen ”Grilla grönt” samt “Maillard-effekten”, den senare som åsyftar på den kemiska reaktion som sker mellan kolhydrater och aminosyror, till exempel när vi steker kött. Detta ger en krispig textur, mörkare färg och förhöjer doft och smak på köttet.

– Kampanjen med Stefan Ekengren lyfter vanliga funderingar som våra medlemmar har kring matlagning. Vi hoppas kunna bjuda på en inkluderande matlagning där tankar om mat är lika, vare sig du jobbar i ett restaurangkök eller befinner dig hemma framför spis eller grill. Filmerna ska inspirera till matlagning som ska kännas enkel, kreativ och personlig, säger Johan Öhlin, marknadschef Coop Sverige.

– Jag är medlem och gillar Coop. Hela idén och tanken av att vi alla är med och äger och påverkar rimmar väl med mig. I sammanhang där mat, samvaro och berättelser kring mat samlar oss, där är jag gärna med, säger Stefan Ekengren.

Kampanjen är framtagen av Coops marknadsavdelning tillsammans med Stefan Ekengren, och börjar sändas med start 17 maj i sociala medier. Creative Director och regissör är Rickard Villard.

– Sociala medier är en viktig inspirationskanal för våra medlemmar, så därför valet att gå i dessa, säger Johan Öhlin.

Om Stefan Ekengren

Stefan Ekengren är husmansexperten som kallats ”Världens äldsta kock” och som tidigare i år tilldelades guldmedalj av kungen för sina insatser inom svensk matkultur. Stefan har släppt flertalet omtyckta och personliga kokböcker samt driver restaurang Hantverket i Stockholm. För Stefan är matens betydelse så mycket större än det vi ser på tallriken – berättelserna, nyfikenheten och den monumentala passionen kring mat är det som har gjort Stefan till den folkkära kock han är.

Recept på Coop.se signerade Stefan Ekengren

För mediefrågor, kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se 

 • Träffa Coop i Almedalen

  Träffa Coop i Almedalen

  I nästa vecka startar Almedalen 2024. Coop kommer vara i Visby för att delta i debatter, möten och samtal. Några av de ämnen som vi kommer att diskutera är stärkt krisberedskap, vägen mot en mer hållbar livsmedelskedja samt hur vi kan säkra en robust livsmedelsförsörjning med levande butiker i hela landet.  
  Read more
 • Miljöpris till Coops satsning på fossilfria transporter

  Miljöpris till Coops satsning på fossilfria transporter

  Eskilstuna kommun delar årligen ut ett miljöpris för att uppmuntra till insatser som långsiktigt främjar miljön i kommunen. Årets miljöpris tilldelas Coop för dess nya varuterminal som ligger i Eskilstuna och Coops satsningar på transporter på tåg. Priset delades ut i samband med Världsmiljödagen.   
  Read more