Starkt halvår för ekovaror på Coop – högst försäljningsandel i branschen

Coop befäster sin ställning med högst andel försäljning av ekovaror i branschen. Försäljningsandelen av ekovaror uppgick under första halvåret 2015 till 8,9 procentenheter. En ökning med 18,4 procent jämfört med motsvarande period förra året då försäljningsandelen uppgick till 7,5 procentenheter. (Helår 2014: 7,7).

– Det känns mycket bra att vi håller en fortsatt god tillväxt från vår redan höga nivå. Kundernas efterfrågan på ekologiska varor utmanar oss i att fortsätta med produktutveckling och attraktiva erbjudanden inom ekoområdet. Vi vill vara den goda kraften i svensk dagligvaruhandel, ge kunderna bättre mat för pengarna och göra skillnad för både kunder och leverantörer, säger Coops hållbarhetschef Louise König.

Barnmat fortsatt i topp – frukt och bär ökar starkt
Barnmat toppar fortsatt listan över varor med högst ekologisk försäljningsandel. Mer än var tredje såld barnmatsprodukt var ekologisk under första halvåret 2015. Den kategori som ökar mest i jämförelse med samma period förra året är frukt och bär. Den ekologiska försäljningsandelen av frukt och bär uppgår nu till 26,5 procent (19,8 procent första halvåret 2014).

Toppkategorier, ekologisk försäljningsandel: 

1. Barnmat.
2. Ägg.
3. Olja/vinäger.
4. Frukt och Bär
5. Bakning 

Butiker i Stockholm dominerar i ekoandel
Högst ekologisk försäljningsandel av alla Coops butiker i Sverige har Coop i Järna. Här var hela 35,7 procent av all försäljning under första halvåret 2015 ekologisk. På andra plats kom Coop Konsum Gnesta och på tredje plats Coop Konsum Västertorg i Uppsala. I övrigt domineras listan av mindre Coop-butiker i Stockholm.

 • Världens första metanreducerade nötkött nu i butik

  Världens första metanreducerade nötkött nu i butik

  I ett unikt pilotprojekt mellan bioteknikföretaget Volta Greentech, dagligvarukedjan Coop och livsmedelsbolaget Protos presenteras nu världens första metanreducerade nötkött. Från 30 juni kan man köpa köttet i utvalda Coop-butiker.
  Läs mer
 • Coop i viktigt test för att få köra längre och tyngre godståg

  Coop i viktigt test för att få köra längre och tyngre godståg

  Coop har genomfört en unik transport på järnväg. Tillsammans med tågoperatören TX Logistik och Trafikverket genomförde Coop igår en transport med ett fullastat godståg med 838 meters längd- mer än 200 meter längre än normalt. Tåget var lastat med Coops matvaror som kördes från Malmö till Frövi. Testet är en del av det nationella utvecklingsarbetet för att flytta mer gods från väg till järnväg.  
  Läs mer