Spännande möte mellan Karlstad och afrikansk mat Afrikansk matlagning på Coop Forum Bergvik

Naomi Mweetwa Chongo, bonde från Zambia, besökte på fredagen Konsum Värmland och Coop Forum Bergvik. Hon är i Sverige i några veckor för att dels berätta om afrikansk mat och dels berätta och levandegöra Kooperation Utan Gränsers verksamhet.

Naomi är en av de många som fått hjälp till självhjälp av Kooperation Utan Gränser. Tillsammans med två andra kollegor besöker hon totalt 13 platser i landet, från Malmö i söder till Luleå i norr. Och denna gång var turen kommen till Karlstad, där hon berättade om sin kokkonst och sin odling i Zambia. Samtidigt uppmärksammades och Kooperation Utan Gränsers 50-årsjubileum.

– När vi i Sverige hör talas om Afrika handlar det mest om elände. Nu vill vi visa fram andra sidor; människor som arbetar hårt för att skaffa sig ett bättre liv, och massor av god och spännande mat, säger Björn Lindh, informationschef på Kooperation Utan Gränser.

Välsmakande aktivitet
På Coop Forum Bergvik, som är en del av Konsum Värmland, var det många kunder och besökare som passade på att smaka och resonera med Naomi. Många passade också på att få med sig en del annorlunda och spännande recept med sig hem.

– Som en medlemsorganisation i Kooperation Utan Gränser tycker vi att aktiviteten är ett konkret och konstruktivt sätt att visa upp vårt samarbete, säger Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson.

Arrangemanget var ett samarbete mellan Konsum Värmland, Coop Sverige, Kooperation Utan Gränser, Lantbrukarnas Riksförbund, Svenskt Sigill och Studieförbundet Vuxenskolan.

För ytterligare information kontakta;
Björn Lindh, Kooperation Utan Gränser, tfn; 070-257 32 00
Klas Olsson, Konsum Värmland, tfn; 070-601 71 52

Se även; www.utangranser.se
www.konsumvarmland.se