Skånes modernaste matbutik öppnar i Lund

Idag öppnar Coop Forum vid Mobilia i västra Lund. Den nya matbutiken erbjuder lundaborna stans största utbud av färskvaror och en miljö som skiljer sig från tidigare butiker. Vi har tänkt nytt, men det här är bara början, säger en stolt stormarknadschef.

Utformningen av nya Coop Forum andas matglädje och inspiration. Butiken har rejäla manuella diskar för fisk, kött och delikatess. Ett stort bageri med färskt bröd och tårtor och en välkomnande frukt- och gröntavdelning. Kock och kallskänka hjälper till med allt från catering till tips på recept.

– Under mina trettio år i branschen har jag faktiskt inte sett något liknande, säger Jörgen Winqvist, stormarknadschef för Coop Forum Lund. Med hjälp av en genomtänkt ljussättning i hela butiken, ett nytt bildspråk och annorlunda val av material, t ex golv som ser ut som träplankor, skapar vi en inspirerande miljö med en känsla av saluhall, säger Jörgen Winqvist.

Även på andra områden vill matbutiken i Lund ligga i framkant. Miljö och hållbarhet är viktiga områden. Kunder som har elbil kan ladda sin bil vid en laddningsstation på parkeringen. För att minska energiförbrukningen i byggnaden tillvaratas spillvärme från kylar och frysar.

– Vi samarbetar med en rad lokala producenter, dels för att det finns en efterfrågan, men även i miljöhänseende. Skåningar älskar korv så den populära ”LunnaMelle” som produceras några hundra meter bort är en självklarhet i vårt stora sortiment, berättar Jörgen Winqvist.

Karta och inköpslista i mobilen En applikation för iphone- och androidtelefoner har tagits fram speciellt för Coop Forum i Lund. Den innehåller funktioner som inköpslista, karta över butiken, blogg och uppdateras löpande med nya erbjudanden.

– Applikationen gör att varorna i din inköpslista hamnar i rätt ordning efter butikens uppbyggnad. Lätt och smidigt. Många unga och andra vana mobilanvändare kommer ha stor nytta av denna när de handlar hos oss, säger Jörgen Winqvist.

I entrén till Coop Forum finns café, en Telia-butik samt ett Lekland för de små. Invigning av butiken sker kl 10.00 torsdagen den 2 december, då Stefan Malmén, kedjechef för Coop Forum, klipper bandet till den sjuttionde Coop Forum i Sverige.

Fakta om Coop Forum Lund: Adress: Traktorvägen 2, Lund Öppettider: 08.00-22.00 alla dagar i veckan Stormarknadschef: Jörgen Winqvist

För ytterligare information: Jörgen Winqvist, Stormarknadschef Coop Forum Lund, tel. 010-741 11 21 Coops pressjour, tel. 08-743 23 33

 • Träffa Coop i Almedalen

  Träffa Coop i Almedalen

  I nästa vecka startar Almedalen 2024. Coop kommer vara i Visby för att delta i debatter, möten och samtal. Några av de ämnen som vi kommer att diskutera är stärkt krisberedskap, vägen mot en mer hållbar livsmedelskedja samt hur vi kan säkra en robust livsmedelsförsörjning med levande butiker i hela landet.  
  Read more
 • Ny testvinst för Coop bearnaise

  Ny testvinst för Coop bearnaise

  År efter år fortsätter Coops bearnaisesås att imponera på landets smakpaneler. Nu även i Testfaktas oberoende laboratorietest.
  Read more