Scan & Pay flyttar in till Coop-appen

Scan & Pay flyttar in till Coop-appen

Coops tjänst för att betala med mobilen, Scan & Pay, fortsätter att växa och idag kan man handla med mobilen i mer än 530 Coop-butiker i hela landet. Scan & Pay kan användas på flera olika sätt för att stärka och förenkla kundupplevelsen, och nu flyttar tjänsten in i Coop-appen för att stärka erbjudandet ytterligare.

Med appen Scan & Pay är Coop idag den butikskedja i Sverige som erbjuder flest butiker där man kan handla med mobilen och själv styra köpresan. Förutom att handla med appen i Coops bemannade butiker används den för att få tillgång till Coops helt eller delvis obemannade butiker, och för att handla i dem.

Flera innovativa lösningar har adderats till Scan & Pay sen lanseringen hösten 2020, och tjänsten kommer att fungera på samma sätt som innan efter att den flyttat in i Coop-appen. Man kan scanna en vara och få upp Coops världsunika hållbarhetsdeklaration och se varans hållbarhetsavtryck. Möjligheten finns också att se om en vara innehåller allergener eller känsliga ämnen genom att scanna streckkoden på varan.

Handlar man med mobilen är det viktigt att betalningsprocessen är smidig. Scan & Pay erbjuder möjligheten att betala med Swedbank Pay som i sin tur gör det möjligt att betala med både Swish och Apple Pay, och fler liknande betallösningar kommer att följa. Man kan självklart betala med bankkort och det går även att använda sig av American Express.

Med Scan & Pay har vi stärkt vårt erbjudande till våra medlemmar och kunder. Förutom att erbjuda nya typer av tjänster som man enkelt får tillgång till via mobilen förenklar vi för de som vill styra sin kundresa i butiken. Nu tar vi nästa steg i utvecklingen av Scan & Pay och planen är att fortsätta utveckla tjänsten och ta fram lösningar som stärker vårt medlemserbjudande och vår ledande position i den digitala utvecklingen av dagligvaruhandeln, säger Pernilla Tronstad, chef Shop & Tech Commerce, Coop Sverige.

För att förenkla upplevelsen i butik har Coop tagit fram mobilhållare till kundvagnar och butikerna kan även erbjuda Scan & Pay-specifika kampanjer till sina medlemmar och kunder.

Scan & Pay finns idag både i Scan & Pay-appen och i Coop-appen. Under våren 2023 kommer Scan & Pay-appen att stängas ner och tjänsten kommer endast erbjudas i Coop-appen. Man behöver identifiera sig via Bank-ID för att handla med Scan & Pay-funktionen. Om man loggar in i Coop-appen får man även tillgång till personliga erbjudanden, rabatter och förmåner när man handlar med Scan & Pay.

För mediefrågor, kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se 

 • Bäst i Test: Coop frasvåfflor

  Bäst i Test: Coop frasvåfflor

  Den 25 mars gräddas det traditionsenligt flitigt med våfflor runtom i landet. Magasinet Året Runt har utsett Coop Frasvåfflor till Bäst i Test inför lördagens kalas.
  Läs mer
 • Vi-skogen 40 år – 5,8 miljoner träd planterade tack vare skänkt pant från Coops kunder

  Vi-skogen 40 år – 5,8 miljoner träd planterade tack vare skänkt pant från Coops kunder

  Biståndsorganisationen Vi-skogen har i år arbetat 40 år i östra Afrika med hållbart jordbruk och att lyfta människor ur fattigdom. Sedan 2004 har de också samlat in pant som skänkts av svenskarna tack vare samarbete med Coop via Biståndsknappen på pantautomaterna. 2022 skänktes 6,5 miljoner kronor av panten – för vilket Vi-skogen kunde plantera över 260 000 träd. Sedan starten på pantsamarbetet har 5,8 miljoner träd planterats.
  Läs mer