Samarbete med GI-experten Ola Lauritzson; Bra Mat Hemma levererar värmländska matkassar till Stockholm

Samarbete med GI-experten Ola Lauritzson; Bra Mat Hemma levererar värmländska matkassar till Stockholm

E-handelsföretaget Bra Mat Hemma, som ägs av Konsum Värmland och Wingefors Invest, flyttade för tre år sedan verksamheten från Örebro till Karlstad. Sedan dess har man successivt utökat verksamheten och levererar idag färdiga matkassar hem till dörren på flera orter i Värmland och Närke. Och nu expanderar man till Stockholmsmarknaden genom ett samarbete med GI-experten Ola Lauritzson.

GI-kassen, en matkasse som vänder sig till personer som vill äta lyxigt och lite hälsosammare på samma gång, är komponerad och sammansatt av Ola Lauritzson. Alla recept är näringsberäknade och ska gå snabbt att tillaga.

– Under snart tio år har jag tipsat om recept på nyttiga luncher och middagar, säger Ola Lauritzson. De senaste åren har allt fler frågat när det är dags för mig att lansera en egen matkasse.  Nu är det äntligen dags, om två veckor börjar vi med de första leveranserna i Stockholmsområdet, Värmland och Närke.

Ny marknad för värmländska leverantörer
Samarbetet med Ola Lauritzson innebär att Bra Mat Hemma kan expandera sin verksamhet till Stockholmområdet. Då delar av innehållet i kassarna kommer från Värmländska leverantörer, kan det också medföra ett ökat intresse för den värmländska maten. Hur stor volymökningen kan bli är i dagsläget svårt att värdera, men för Bra Mat Hemma blir det ett värdefullt tillskott.

 

– Att en av landets främste kostexperter väljer att samarbeta med oss, ser vi som ett hedersbetyg på det målmedvetna kvalitetsarbete vi konsekvent bedrivit under de senaste åren, säger Karin Edner, VD för Bra Mat Hemma. Vi har all anledning att se mycket ljust på framtiden, avslutar Karin.

Fakta GI;
Glykemiskt index (GI) är ett mått på olika livsmelseffekter på blodsockervärdet. GI-värdet för olika livsmedel ligger till grund för kostrekommendationer i vissa dieter. Det som i första hand påverkar GI-värdet är kolhydraterna i livsmedlet, både deras typ och mängd. Kolhydratrika livsmedel med högt GI-värde kallas i samband med GI-baserade dieter ofta för ”snabba kolhydrater”, medan de med lågt GI-värde kallas för ”långsamma kolhydrater”.

Ola Lauritzson är en fackboksförfattare med flera böcker om GI-metoden och är ansedd som en av Sveriges främste hälsoentreprenörer.
(Källa; Wikepedia)


Övriga fakta; se gärna;
www.gikassen.se , www.bramathemma.se eller www.konsumvarmland.se

För ytterligare information, kontakta
Karin Edner, VD Bra Mat Hemma, tfn;     0708-74 83 63. karin@bramathemma.se
Ola Lauritzon,                                       0703-10 63 74  ola@viktkoll.se
Klas Olsson, Konsum Värmland              054-22 01 02   info@konsumvarmland.se