Rock- och bluesgalan i Arvika gav resultat Götes initiativ gav 71 160 kronor till forskning runt MS

I lördags, den 10 september, arrangerades en rock- och bluesgala på Olssons brygga i Arvika. Cirka 550 personer lyssnade till band såsom Blue Ass Blues band, Too Late, Kent Ford & the Hep Jump Stompers, Peak Rate och X Rays som, tillsammans med konferencieren Johan Birgersson, ställt upp utan ersättning.

img_0102

Initiativtagaren Göte Persson och Marie Bager från NHR var mycket nöjda med kvällen.

Intäkterna från entrén, sponsring och SMS-gåvor på 71 160 kronor går till Neurologiskt Handikappades Riksförbund (NHR). Initiativet kom från, sedan tre år MS-drabbade arvikabon Göte Persson, och var ett samarrangemang mellan Olssons Brygga NHR, och Konsum Värmland.

– Det var en fantastisk kväll fylld med härlig rock- och bluesmusik. Pengarna som kvällen inbringade kommer att gå till forskningen runt sjukdomen MS, säger Marie Bager från NHR.

– Jag är så nöjd med kvällen, som faktiskt överträffade mina vildaste förhoppningar, menar initiativtagaren Göte Persson.

– Det har visserligen varit mer jobb än jag trodde. Men det här har verkligen gett mersmak. Jag ska genast ta itu med att fundera ut nästa års evenemang, siar Göte Persson.

– Vi från NHR välkomnar verkligen idén med en fortsättning. Det här ger inte bara ett värdefullt tillskott i kassan, det är också ett nytt sätt att nå ut med information, säger Marie Bager.

– Det känns bra att varit delarrangör i rock- och blues mot MS. Och det speciellt glädjande att det gett resultat i form av en ganska ansenlig summa till forskningen runt MS, avslutar Konsum Värmlands VD och koncernchef Steve Fredriksson.

img_0501

ent Ford & the Hep Jump Stompers var ett av banden som ställde upp gratis. Foto; Herman i Arvika

Fakta om insamlingen

Entréavgiften (100 kronor) och sponsringsintäkterna gick till NHRs 90-konto, som kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Vid förköp via Tickster drogs en administrationsavgift på max tio kronor per biljett.

Fakta om MS

Multipel skleros är en kronisk, neurologisk sjukdom som drabbar nervceller i det centrala nervsystemet (CNS). Det centrala nervsystemet består av hjärnan och ryggmärgen. Ordet multipel skleros betyder ”många ärr” och syftar på att det bildas ärr på olika ställen av CNS.

– MS debuterar oftast i åldrarna 20-40 år

– MS är nästan dubbelt så vanligt hos kvinnor än hos män

– MS påverkar olika människor på olika sätt

– Det är mycket svårt att förutsäga förloppet av MS

– MS är inte smittsamt

– MS är en neurologisk sjukdom och inte en muskelsjukdom

– Man tror att det är en kombination av olika faktorer som orsakar MS

– MS är vantligare i länder med kyligare klimat

– Omkring 13 000 svenskar har MS, varje år får 600 nya personer diagnosen.

Ytterligare fakta, se gärna; www.nhr.se , www.konsumvarmland.se www.olssonsbrygga.se

För ytterligare information, kontakta; Initiativtagaren Göte Persson, 073-0943897, kommunikationschefen på NHR Marit Jenset, tfn; 08-677 70 67, 070-6291992 eller Klas Olsson, informationschef Konsum Värmland, 054-220102