Rock- och bluesgala för MS i Arvika

För sjunde året i rad kommer eldsjälen, Arvikabon och musikanten Göte Persson att arrangera en rock- och bluesgala till förmån för de som drabbats av MS, multipel skleros. Konserten, som är ett samarrangemang mellan Olssons brygga, Västra Värmlands Neuroförbund och Konsum Värmland, genomförs på Olssons brygga i Arvika lördag den 12 augusti klockan 19 00.

Entrén på 100 kronor och övriga intäkter kommer oavkortat att gå till Västra Värmlands Neuroförbund. Och faktum är att MS-galan de senaste sex åren gett en ansenlig mängd pengar till både forskning och den lokala föreningen på nästan 400 000 kronor. Den höga summan har sin förklaring i att alla inblandade genomfört galan helt ideellt.

– Genom intäkterna vill vi i år stärka Västra Värmlands Neuroförbunds lokala hjälp- och utvecklingsarbete, säger Göte Persson som själv drabbades av MS för snart tio år sedan.

– Musik har alltid betytt mycket för mig. Galan är därför ett självklart sätt att bidra till aktiviteter som kan underlätta för alla oss som drabbats av denna mystiska sjukdom.

Fyra spännande band
Det kommer att erbjudas en riktig helkväll på Olsson brygga den 12 augusti. Rock- och bluesbanden Lingwall Larsson band, Hill Street bluesband, The Unknown och Soul Salvation spelar nonstop under hela kvällen. Dessutom kommer den välkände Arvikaprofilen Göran Nilsson att hålla ihop galan som konferencier.  Alla ställer upp utan betalning.

– All heder år alla som ställer upp; banden på galan, Göran Nilsson, Olssons brygga, Konsum Värmland och många andra. Se till att vara på plats på fredag. Desto mer pengar får vi ihop till Västra Värmlands Neuroförbund, menar Göte Persson.

– Vi är hedrade över möjligheten att medverka som delarrangör av Rock- och blues för MS, avslutar Konsum Värmlands kommunikationschef Klas Olsson.

 

Fakta om insamlingen; Entréavgiften (100 kronor) och sponsrings- och insamlingsintäkter kommer oavkortat att tillfalla Västra Värmlands Neuroförbund, som omfattar Arvika, Eda och Charlottenbergs kommuner. Lokalkanslitet är beläget på Nordtomten 1 i Klässbol. BG; 5594-0589.

Fakta om MS; Multipel skleros (MS) angriper hjärna och ryggmärg. Nervtrådarna skadas och då störs överföringen av nervimpulser till kroppens olika delar. Skadorna bildar ärrvävnad som har givit sjukdomen dess namn. Multipel skleros och betyder många ärr.

Multipel skleros är en neurologisk diagnos med stor variation i symptom. Vid ms skadas nervtrådarna så att överföring av nervimpulser störs till kroppens olika delar. (Källa; Neuroförbundet).

För ytterligare information, Kontakta arrangören Göte Persson, tfn; 072-395 53 92, eller Klas Olsson på Konsum Värmland, tfn; 010-410 81 02