Rock- och bluesgala för MS ger pengar till forskning

Rock- och bluesgala för MS ger pengar till forskning

För tionde året i rad kommer eldsjälen, musikanten och Arvikabon Göte Persson att arrangera ytterligare en Rock- och bluesgala för de som drabbats av den mystiska sjukdomen MS – multipel skleros.  Konserten, som är ett samarrangemang mellan Olssons Brygga, Neuroförbundet och Coop Värmland, genomförs på Olssons Brygga lördag den 10 augusti med start cirka klockan 19 00.

Entrén på 150 kronor går även i år oavkortat till forskningen runt MS. Och faktum är att MS-galan de senaste nio åren gett en ansenlig summa till forskningen runt MS – närmare en halv miljon kronor. Den höga summan har sin förklaring i att alla inblandade genomfört galan helt ideellt.

Musik betyder mycket för mig och att arrangera galan ger mig varje år en häftig energikick, säger Göte Persson, som själv är musikant som också drabbades av MS för ett tiotal år sedan.

Bra musik
Som vanligt kommer det att serveras riktigt bra rock- och bluesmusik nonstop under hela kvällen. Det kommer att bli en riktig galaafton med band som Nephila, R.I.O.T och Steve Cato. Dessutom kommer en hemlig gäst att avslöjas under kvällen.

Egentligen skulle detta vara tioårsjubileum, men då jag räknade lite fel så tar vi firandet nästa år istället, skrattar Göte. Men det kommer ändå att bli en riktig helkväll på Olssons Brygga i augusti.

Ett stort tack till alla som ställer upp utan personlig vinning, ingen nämnd och ingen glömd. Nu får vi hoppas att det kommer mycket folk, så att det blir ännu mer pengar till forskningen runt MS, säger Göte.

Vi är hedrade över vår medverkan i Rock- och Blues för MS. Detta är ett bra exempel på ett hållbarhetsarbete som ligger i linje med våra värderingar, avslutar Coop Värmlands VD Tomas Sjölander.

 

Fakta om insamlingen:
Entréavgiften (150 kronor) och eventuella sponsrings- och insamlingsintäkter kommer att tillfalla Svenska Neuroförbundet, som står under Svensk insamlingskontroll.

Fakta om MS:
Multipel skleros (MS) angriper hjärna och ryggmärg. Nervtrådarna skadas och då störs överföringen av nervimpulser till kroppens olika delar. Skadorna bildar ärrvävnad som har givit sjukdomen dess namn. Multipel skleros och betyder många ärr.

Multipel skleros är en neurologisk diagnos med stor variation i symptom. Vid MS skadas nervtrådarna så att överföring av nervimpulser störs till kroppens olika delar. (Källa; Neuroförbundet).

För ytterligare information:
Kontakta arrangören Göte Persson, tfn; 072-395 53 92, eller Klas Olsson på Coop Värmland, tfn; 070-601 71 52