Reko ekofika på Coop Kök och Café

Pressmeddelande 2008-09-23

Intresset för ekologiskt och rättvisemärkt ökar och självklart ska det vara gott också. Det tar Löfbergs Lila och Coop Kök och Café fasta på och börjar nu servera ekologiskt och rättvisemärkt kaffe tillsammans med ekologisk muffins. Utbildad personal ser till att du får en perfekt kopp.

Vecka 39-41 är det ekofika på 14 Coop Forum Kök & Café från söder till Norr i Sverige. Kaffet som redan idag är ekologiskt kommer även att vara rättvisemärkt. Förändringen görs i samarbete med Löfbergs Lila.

– Coop var en av de första kedjekunderna som gick över till kravmärkt kaffe och det är extra roligt att vi tillsammans nu kan ta ytterligare steg för en hållbarare värld genom att erbjuda både krav- och rättvisemärkt kaffe, säger Charlotta Stensson kategorichef på Löfbergs Lila.

Under veckorna 41-42 kan man passa på att fråga och få information från Rättvisemärkts ambassadörer som finns ute i ett 60-tal Coop Forum runt om i landet. Och avsett om man vill ha en kaffe, espresso eller latte kommer den att göras av vår personal som fått barissta-utbildning på Löfbergs Lila. Muffinsen som ingår i ekofikat bakas i Hemse på Gotland och kommer även att köpa på Coop-butikerna.

Genom att välja krav- och rättvisemärkt är du med och aktivt bidrar till en bättre framtid för människor och miljö.

– Enligt FN lever minst en femtedel av jordens befolkning i extrem fattigdom. Dessa människor lever i utvecklingsländer där man producerar många av de produkter som vi konsumerar i Sverige. Detta gäller inte minst kaffe. Därför har vi inom Coop Restauranger att vårt kaffe ska vara både kravmärkt och rättvisemärkt, säger Laifta Lindberg, ansvarig Coop Forum kök och Cafe.

– Vi utvecklar hela tiden vårt sortiment. Idag har vi marknadens bredaste sortiment av rättvisemärkta och kravmärkta kaffeprodukter, säger Charlotta Stenson på Löfbergs Lila

Några av de positiva konsekvenserna med att det serveras 15 358 kg kravkaffe årligen bidrar bland annat till minskad användning av kemiska bekämpningsmedel med 318 kg, minskad användning av handelsgödsel: 3 146 kg och en ökad hälsa för kaffeodlarna.

Ytterligare upplysningar Laifa Lindberg, Coop Kök och Café, telefon 08-743 20 48 Charlotta Stenson, Löfbergs Lila telefon 054-14 0 197

 • CleanSea vinner Änglamarkspriset 2022

  CleanSea vinner Änglamarkspriset 2022

  Svenska folket och juryn har sagt sitt och det står klart att CleanSea vinner Änglamarkspriset 2022 och 250 000 kronor. CleanSea tilldelas priset för sitt arbete med att rädda marint djurliv och miljö genom att rensa hav och kuster från plastskräp. Priset delades ut vid en ceremoni på Vår Gård i Saltsjöbaden på onsdagskvällen.
  Läs mer
 • Coops nya varuterminal är Årets Logistiketablering

  Coops nya varuterminal är Årets Logistiketablering

  Coops nya varuterminal som byggs i Eskilstuna har tilldelats en delad förstaplats i utmärkelsen Årets Logistiketablering. Coops lager imponerade på juryn genom sin stora satsning på tågbunden dagligvarulogistik och att terminalen kommer bli högt automatiserad. Priset delas ut idag vid Logistik- och transportmässan. 
  Läs mer