Prostatacancerföreningen i Värmland; Mustaschbakelsen ger pengar och sprider kunskap

Prostatacancerföreningen i Värmland; Mustaschbakelsen ger pengar och sprider kunskap

Under november kommer en mustaschbakelse att säljas över hela Värmland där fem kronor för varje såld bakelse kommer oavkortat att gå forskningen runt prostatacancer. Målsättningen är att över 10 000 bakelser ska säljas samtidigt som Värmlands prostatacancerförening vill sprida kunskap om sjukdomen som drabbar cirka 10 000 män per år.

  • Många män upplever fortfarande att det är skamligt att prata om prostatabesvär, säger Håkan ”Bagarn” Florin, som är talesperson för Värmlands Prostatacancerförening. Kampanjen är därför ett bra sätt att få in pengar till forskningen, men framförallt för att sprida kunskap från oss som drabbats till de alla de som oroar sig för sjukdomen.

Bagare i samarbete
Mustaschbakelsen är frukten av ett samarbete bagare emellan. Håkan Florin på Värmlands prostatacancerförening har en tidig bakgrund som bagare i Charlottenberg vilket resulterade i smeknamnet ”Bagarn” och vissa kontakter kvar i branschen. Det ena ledde till det andra, och uppdraget att baka Mustaschbakelsen hamnade till sist hos Konsum Värmland Bageri på Orrholmen i Karlstad.

  • Mustaschbakelsen är en riktig läckerbit som påminner om en prinsessbakelse, säger Håkan Florin. Den kommer att säljas i förpackningar om två och finns under hela november i alla Coop-butiker i Värmland.

På Konsum Värmland Bageri är man hedrade över uppdraget att tillverka och sälja mustaschbakelsen. En bakelse som kommer att finnas på samtliga Coop butiker över hela Värmland med start i morgon tisdag. Den kommer sedan att säljas under hela november månad.

  • Det känns jättebra att medverka i ett samarbete av det här slaget, säger chefen vid Konsum Värmland bageri, Tomas Röhr. Jag vill också understryka att bakelsen inte är dyrare för konsumenten i jämförelse med motsvarande bakelser. Femman till prostatacancerförbundet tar vi från vår egen marginal.
  • Nu hoppas vi att sälja 10 000 Mustaschbakelser under november. Vi från Värmlands prostatacancerförening kommer dessutom att dyka upp på Coop- butiker här och där i Värmland. Allt för att sprida kundskap om prostatacancer och för att sälja en och annan bakelse extra, avslutar Håkan ”Bagarn” Florin.
Mustaschbakelser-2-pack

Mustaschbakelsen som kommer att säljas, dit fem kronor går oavkortat till forskningen runt Prostatacancer.

Fakta om prostatacancer;
Prostatacancer är en tumörsjukdom som uppstår i prostatan. Sjukdomen drabbar cirka 10 000 män per år och är Sveriges vanligaste cancerform. Prostatacancer ger sällan några symtom under tiden den går att bota. Därför uppmanar vi alla män att kontrollera sitt PSA-värde från 45 års ålder.
Fakta; Prostatacancerföreningen i Värmland

Fakta om insamlingen;
Fem kronor för varje såld Mustaschbakelse i Konsum Värmlands Coop-butiker under november månad tillfaller oavkortat prostatacancerförbundets 90-konto som står under Svensk insamlingskontroll. Statistiken över försäljningen av Mustaschbakelserna upprättas under överinseende av Prostatacancerföreningen i Värmland.

Ytterligare information; Kontakta Håkan ”Bagarn” Florin, Prostatacancerföreningen i Värmland,  tfn;073-064 14 66, chefen för Konsum Värmland Bageri Tomas Röhr, tfn; 010-410 81 08 eller Konsum Värmlands kommunikationschef Klas Olsson, tfn; 010-410 81 02