Pressinbjudan – så ska Coops nya hållbarhetsstrategi skapa effekt för medlemmarna

Pressinbjudan – så ska Coops nya hållbarhetsstrategi skapa effekt för medlemmarna

Välkommen på pressträff på Coop center i Solna
Måndag 26 februari kl 11.00-11.30

Vi presenterar Coop Sveriges nya hållbarhetsstrategi och du kan lyssna direkt på plats i Coops lokaler i Solna eller via webbsändning.

Hållbarhetsstrategin summerar Coops mål med att bidra till omställningen till ett mer hållbart samhälle och innehåller en rad nyheter om Coops arbetssätt. Coops mål är att alla aspekter av hållbarhet ska gå ihop och göra skillnad för både människor och planeten.

För över 14 500 livsmedelsvaror visar Hållbarhetsdeklarationen varans avtryck och riskbild utifrån tio områden inom klimat, miljö och samhälle. För att ytterligare främja hälsa och välbefinnande arbetar Coop med att utveckla ett eget hälsoscore kopplat till våra varor, där vi kombinerat information från Nutriscore och Nyckelhålet. Dessutom har vi fördjupat våra analyser av försäljningsdata från 2020 och framåt så att vi i realtid kan förstå vad vi säljer samt hur hållbart och hälsosamt det är.

Med hjälp av artificiell intelligens (AI) kommer vi att göra beräkningar utifrån framtida kvitton för att minska vår påverkan och arbeta med flera fokusområden som till exempel klustring av medlemmar för att förstå beteenden, ge rekommendationer för förändring och hitta hållbara substitut till befintliga produkter.

Lyssna på Coop Sveriges vd Marie Nygren och Coop Sveriges hållbarhetschef Mattis Bergquist om innovativa lösningar som driver hållbarheten inom mat-Sverige framåt.

Tid: måndag 26 februari klockan 11:00 – 11:30, därefter finns tid för intervjuer/samtal fram till kl. 12:00.
Plats: Englundavägen 4 Solna eller via webblänk.

OSA senast torsdag 22 februari. Anmälan görs till media@coop.se. Anmäl om du deltar på plats eller via webblänk. Länk till sändningen skickas ut måndag 26 februari.

Varmt välkommen!

 • Coop Syd startar ny verksamhet i Malmö för att växa online

  Coop Syd startar ny verksamhet i Malmö för att växa online

  Coop Syd startar ny plock- och logistikhubb för sin onlinehandel. Det blir en så kallad dark store som placeras i Malmö och som ligger i direkt förbindelse med Coop Logistiks omlastningscentral och distributörens lokaler. Med den här satsningen kan Coop Syd erbjuda onlinehandel till hela Blekinge och Skåne och samtidigt sänka logistikkostnaderna.
  Read more
 • Viktiga skeenden i Kooperativa Förbundets historia i en ny bok

  Viktiga skeenden i Kooperativa Förbundets historia i en ny bok

  Att lära av historien för att ta avstamp in i framtiden är en viktig del i alla organisationers utveckling. I samband med årsstämman den 17 april och med anledning av att förbundet fyller 125 år ger KF nu ut en ny bok. Boken speglar KF:s historia från sent 1800-tal till tidigt 2000-tal. Författare till boken är Anders L. Johansson, tidigare professor och docent vid Uppsala universitet.
  Read more