Premiär för Stora Coop Trelleborg

Premiär för Stora Coop Trelleborg

Torsdag den 26 september kl 10.00 slår Coop upp portarna till en helt ny Stora Coop i Trelleborg. Den nya butiken erbjuder två gedigna delikatess- och fiskavdelningar, butikskök, ett stort utbud av färskvaror och kommer att fokusera på matglädje, hållbarhet och lokal mat.  

Nya Stora Coop Trelleborg är en luftig och modern butik med en försäljningsyta på 3 000 kvm och 45 anställda där matglädje, lokal mat och hållbarhet kommer att vara tre ledstjärnor i butikens erbjudande. Det första man möts av när man kommer in i butiken är en stor frukt- och gröntavdelning på 150 kvadratmeter.

Den nya butiken kommer att ha ett stort fokus på matglädje och vill inspirera till nya matupplevelser varje dag. Den långa delikatessdisken på sex meter erbjuder ett brett och gediget utbud av läckerheter från hela världen. Butikens manuella fiskdisk är på fyra meter och följer Coops fiskstrategi med certifierade och självklart schyssta fiskar.

Stora Coop Trelleborg kommer att erbjuda en stor mängd varor som är närproducerade eller kommer från lokala leverantörer. Målsättningen är att tillsammans med kunderna hitta lokala leverantörer och stärka det lokala erbjudandet tillsammans.

Inspirerande och vällagade måltider tillagas av en erfaren kock i butikens kök. Man kan välja mellan att äta maten på plats i butiken eller köpa hem färdiga måltider för att underlätta vardagspusslet. Hållbarhet är viktigt för Stora Coop Trelleborg och med en egen kock i butiksköket kan man minska butikens matsvinn genom att ta tillvara på livsmedel som inte går att sälja till exempel för att förpackningen gått sönder och på så sätt skapa nytt värde för miljön och för kunden.

Jag ser fram emot att öppna en ny butik i Trelleborg. Genom att fokusera på hållbarhet, matglädje och lokala produkter vill vi bli trelleborgarnas självklara val. Min målsättning är att den nya butiken blir en mötesplats för människor som uppskattar god mat och som söker inspiration för vad de ska äta varje dag, säger Johan Eriksson, butikschef på Stora Coop Trelleborg.

Stora Coop Trelleborgs läge vid infarten där Hedvägen möter Västra Ringvägen innebär att det är enkelt för kunderna att ta sig dit, speciellt de som jobbpendlar till Malmö. Väl på plats finns 130 parkeringsplatser att tillgå. För att underlätta vardagspusslet ännu mer erbjuder den nya butiken Coops flexibla lösning för att hämta matvaror som handlats på nätet, Coop Hämta.

För mer information kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13