Premiär för Stockholms första dygnet-runt-öppna och helt obemannade livsmedelsbutik

Premiär för Stockholms första dygnet-runt-öppna och helt obemannade livsmedelsbutik

Nya Coop Mini i Täby Park är Stockholms första dygnet-runt-öppna och helt obemannade livsmedelsbutik. Med hjälp av Coops mobilapp Scan & Pay låser kunden själv upp butiken, scannar sina varor, betalar och går ut. Butiken innehåller flera hundra torra, kylda och frysta varor och tycker man att något saknas, beställs det enkelt online på coop.se och hämtas i skåpet utanför butiken.

 

Idag, tisdag den 13 september klockan 10.00, öppnar Stockholms första dygnet-runt-öppna och helt obemannade livsmedelsbutik på Parkallén 3 i Täby Park, en helt ny stadsdel i Täby.  Butiken på 30 kvadratmeter är tänkt som en service till kunder som önskar kompletteringshandla, handla något som ska konsumeras just nu eller till en måltid och ha tillgång till dagligvaror under dygnets alla timmar. Vill man storhandla eller tycker att någon produkt saknas i butiken, beställs den enkelt online på coop.se och hämtas i skåpet utanför butiken, som kommer att installeras under andra hälften av oktober. Kunden får tillgång till butiken genom att installera Coops mobilapplikation Scan & Pay in sin telefon. Med appen öppnar kunden sedan butiken, scannar sina varor, betalar och går ut.

–  Med Coop Mini har vi möjlighet att snabbt etablera en butik i ett område som ännu inte har en livsmedelsbutik eller ligger långt från närmaste större butik. I Täby Park är vi exempelvis först på plats och kan på detta sätt ge de nyinflyttade denna service. Samtidigt tar vi ett steg fram i uppfattningen av vad, var, när och hur en livsmedelsbutik kan vara. Det här är en stor dag för oss på Coop och jag hoppas och tror att våra kunder är med oss och känner likadant, säger Meta Persdotter, vd för Coop Butiker & Stormarknader AB.

Hybridbutiker allt vanligare

Coop Mini är helt obemannad och dygnet-runt-öppen, men konceptet med delvis obemannat och dygnet-runt-öppet sprider sig nu inom Coop. Exempelvis i Tystberga utanför Nyköping håller Coop-butiken öppet en begränsad del i butiken, även efter det att personalen har gått hem. På samma sätt här som i Coop Mini låser kunden själv upp butiken, scannar sina varor, betalar och går ut med hjälp av mobilappen Scan & Pay.

– Vi ser ett ökande behov hos våra kunder att kunna handla på tider och platser som passar dem och det vill vi möta. Vi har skapat en teknisk lösning genom Scan & Pay som gör detta möjligt. Vi har testat, utvärderat och gett ett go-ahead till det uppskattade Coop Mini-konceptet som ger oss möjlighet att placera butiker på platser som annars inte skulle ha varit möjligt, vi har lanserat Skärgårds-Coop som levererar till boende i Stockholms Skärgård och vi har vår online-handel med stormarknadsutbud och -priser där vi levererar till butiker, hämta-skåp eller direkt hem till kund. Vi vill vara en relevant livsmedelsaktör som både möter kundernas behov och vara en del i utvecklingen av lokalsamhället där vi finns. Med många butiker i bra lägen, dygnet-runt-öppna obemannade butiker och hybridbutiker kombinerat med vårt online-erbjudande hoppas jag att vi upplevs som just en sådan, säger Meta Persdotter.

Mer information om Coop Mini coop.se/butiker-erbjudanden/coop-mini/ och Scan & Pay coop.se/medlem/tjanster–verktyg/scan–pay/

För ytterligare information, kontakta:
Bernd Schmitz, PR och kommunikation, Coop Butiker & Stormarknader, 076-116 80 99,  bernd.schmitz@coop.se