Premiär för nya Coop i Karlstad och i Sysslebäck

Premiär för nya Coop i Karlstad och i Sysslebäck

Coop Värmland fortsätter med sin ombyggnadsturné genom nyöppningar på de 24:e och 25:e omställda butikerna i de nya formaten. Denna gång var turen kommen till Coop City i centrala Karlstad och till Coop Sysslebäck uppe i norra Värmland.

Hos Coop Sysslebäck har man renodlat sortimentet där man lägger fokus på färskvaror och inte minst lokalt producerade varor. Dessutom har man installerat snabbkassor och ramat in det hela med ny inre och yttre miljö. I samband med gårdagens premiär byttes också namnet till Coop – kort och gott.

Vår butik är den naturliga mötesplatsen i Sysslebäck, säger tfo. butikschef Christina Olsson. Förutom att vi fyller en stor social funktion ger vi också bygden värdefull service som ombud för Svenska Spel, Systembolaget och PostNord. Omställningen kommer också ge oss förutsättningar att bli ännu vassare på maten.

Konsum City blir Coop City
Dagen efter premiären i Sysslebäck var det dags att slå upp dörrarna för nya Coop City i centrala Karlstad. Butiken har utrustats med en helt ny delikatessavdelning som även innehåller ett brett utbud färsk fisk och skaldjur, samtidigt som man presenterar en helt ny köks- och restaurangavdelning tillsammans med ett större butiksbageri. Parallellt med detta har även butiken fått en helt ny frysutrustning kombinerat med inre omställning och ny inre och yttre miljö.

Nu har vi förutsättningarna att fortsätta vidareutveckla vår tydliga profil som en matbutik som kan erbjuda det lilla extra i salladsbaren, delikatessen, fiskdisken, bröd- och kondisdisken och inte minst genom vårt breda sortiment av färdigmat, Fair-Trade, ekologiskt, lokalproducerat och frukt- och grönt säger butikschef Tomas Röhr.

Den senare tidens höga takt av butiksomställningar har varit en framgångsrik och utmanande tid för Coop Värmland.

De senaste 18 månaderna har varit en intensiv ombyggnadsperiod helt i enlighet med styrelsens strategi med fokus på kärnverksamheten, säger Coop Värmlands VD Tomas Sjölander. Det känns också jättebra att alla omställningar tagits väl emot av våra medlemmar som också återspeglas i den senare tidens positiva försäljningsutveckling, avslutar Tomas.

För ytterligare fakta; se gärna; www.coopvarmland.se