Premiär för ny Coopbutik i Helsingborg

Nu är det dags för Helsingborgarna att bekanta sig med en ny fräsch matbutik vid Knutpunkten i centrum av Helsingborg. En butik med fokus på att det ska gå enkelt och snabbt att handla, oavsett om det är frukost, lunch eller kvällsmat.

– Coop Knutpunkten ligger precis vid färjeterminalen, centralstationen och bussförbindelser. Många pendlare, boende och resenärer rör sig runt Knutpunkten alla tider på dygnet och vi erbjuder mat som man kan handla i farten, exempelvis har vi en stor härlig salladsbar, säger Carina Andrén butikschef Coop Knutpunkten.

Totalt kommer 10 personer att arbeta i Coop Knutpunkten, sju medarbetare har rekryteras från andra Coopbutiker och tre är nyrekryteringar. Säljytan består av 300 kvm. Butiken har två manuella kassor och tre självskanningskassor.

Miljövänliga lösningar
Utifrån Coops hållbarhetsarbete har en toppmodern kyl- och frysanläggning installerats. Kyl- och frysanläggningen innehåller enbart naturliga köldmedier som inte påverkar växthuseffekten samt har extremt låg energiförbrukning. Kyl- och frysdiskar med glaslock, LED-belysning, lågenergifläktar och temperaturövervakningssystem är andra exempel på investeringar som bidrar till lägsta möjliga energiförbrukning.

Butiken invigs idag klockan 15:00 med att Anders Wennerberg, regiondirektör Coop, klipper bandet tillsammans med butikschef Carina Andrén.

Fakta om Coop Knutpunkten:

Invigningsdatum: 28 januari 2015
Adress: Järnvägsgatan 11, Helsingborg
Öppettider: Måndag-Lördag 06.00-22.00, Söndag 08.00-22.00
Butikschef: Carina Andrén

För ytterligare information:

Carina Andrén butikschef Coop Knutpunkten, tel: 010-745 02 31
Coops pressjour, tel: 010-743 13 13

Coop Sverige AB är ett bolag som leder, utvecklar och samordnar Coops verksamhet. Coop Sverige ansvarar bland annat för inköp och sortimentsutveckling, logistik, marknadsföring och affärsstöd. Coop ägs av 3,4 miljoner medlemmar och har drygt 650 butiker runt om i landet. www.coop.se