Premiär för Coops första delvis obemannade butik

Premiär för Coops första delvis obemannade butik

Coop Unnaryd utökar sina öppettider alla dagar i veckan genom att erbjuda kunder möjligheten att handla i butiken när personal inte är på plats. Butiken är på 300 kvm och har ett prisvärt och brett utbud av varor för alla typer av behov. Coop Unnaryd utökar nu servicen och underlättar vardagspusslet för boende i närområdet.

Onsdag den 21 april öppnar Coops första delvis obemannade butik i Sverige. Mellersta Nissadalens Konsumentförening, som driver tre butiker i Halland, väljer att anpassa sin butik i Unnaryd för att kunna ha öppet fler timmar per dygn.

Det här är ett smart sätt att öka vår tillgänglighet och höja servicenivån ytterligare till våra medlemmar och kunder. Nu kan vi erbjuda en butik som har ett prisvärt och brett sortiment fler timmar per dygn, vilket kommer underlätta vardagen för de som handlar i vår butik i Unnaryd, säger Mikael Hellström, vd, Mellersta Nissadalens Konsumentförening.

När butiken är obemannad tar man sig in och ut ur butiken, scannar varor och betalar med Coops app för mobila betalningar, Coop Scan & Pay. Det innebär att butiken är helt kassalös de timmar den är obemannad. Flera sensorer och säkerhetslösningar har installerats för att skapa ett säkert och kundvänligt erbjudande när butiken är obemannad.

För någon månad sen öppnade vi vår första helt obemannade butik i Gävle, Coop mini.  Vi har tagit lärdom av den och tar nu nästa steg i en befintlig butik, där vi erbjuder utökade öppettider utan bemanning. Det finns många kunder ute i landet som vill kunna handla utanför ordinarie öppettider, och nu har Coop kunskapen för att ta butikskonceptet vidare och skapa ett ännu starkare kunderbjudande till våra medlemmar och kunder, säger Stina Thorgerzon, chef erbjudande och format, Coop.

Coop Unnaryd har ett brett sortiment av varor och kunden kan fylla matkassen även när butiken är obemannad. Däremot kan man endast köpa varor som kräver ålderskontroll när butiken är bemannad. Coop Unnaryd har idag öppet tio timmar på vardagarna (9-19), fem timmar på lördagarna (9-14) och tre timmar på söndagarna (11-14). Från och med onsdag 21 april kommer butiken att ha öppet 16 timmar alla dagar i veckan (06-22).

För mer information kontakta
Mikael Hellström, vd, Mellersta Nissadalens Konsumentförening på 070-670 25 25
Coop presstjänst på 010-743 13 13 eller media@coop.se

 • Nya affärschefer för Coop och X:-tra

  Nya affärschefer för Coop och X:-tra

  Coop Sverige rekryterar Krister Thid som ny affärschef för X:-tra. Han kommer närmast från Willys och rollen som Kategoriområdeschef. Sven Skarlöv, tidigare affärschef för X:-tra blir från 2 april ny affärschef för Coop-kedjan.
  Read more
 • MedMera Bank fortsätter ta marknadsandelar

  MedMera Bank fortsätter ta marknadsandelar

  MedMera Bank presenterar en positiv årsrapport för 2023 trots de utmaningar som påverkat nischbankerna. Med en ökande kundbas och fokus på affärsregler har banken visat på tillväxt och framtidstro.
  Read more