Premiär för Coop Skeppet

Idag är det premiär för Coop Skeppet som har genomgått en totalrenovering. Butiken erbjuder över tusen kvadratmeter färskvaror och trettio meter manuella diskar för fisk, delikatesser, kött, ost samt frukt och grönt.

Under 2011 förvärvade Coop Vi-butiken Skeppet i Lidingö centrum, och denna butik har nu slagits samman med Coop Konsum Lidingö. Idag står en fräsch, matinspirerande och betydligt större Coopbutik på över 2000 kvadratmeter färdig att möta kunderna.

– Butiken har ett helt nytt kundvarv med fokus på färskvaror. Till exempel har ytan för frukt och grönt dubblerats. Vi styckar också vårt eget kött i butiken, vilket är unikt. Vi har även ett fantastiskt bageri. Jag är mycket stolt över vår butik och nu står över etthundra entusiastiska medarbetare redo att serva och vägleda kunderna på absolut bästa sätt, säger butikschef Håkan Lindblad.

Butiken erbjuder ett omfattande sortiment med över 18 000 artiklar. Utöver fem manuella kassor och fyra snabbkassor finns även Coops självscanningssystem Shop Express. För att bidra till lägre energiförbrukning i butiken har en helt ny toppmodern kyl- och frysanläggning installerats. Från kylanläggningen tillvaratas även all spillvärme som återvinns och värmer butiken.

Coop Konsum Lidingö byter namn till Coop Skeppet:
– Skeppet är ett väl inarbetat namn på den lokala marknaden i Lidingö. Därför blir det logiska namnet Coop Skeppet. Våra analyser visar också att kunderna föredrar ett mer enhetligt Coop och att det är mindre relevant om de handlar i en Coop Nära, Konsum- eller Extra-butik. Vi kommer testa detta inom ramen för ett pilotprojekt i ett antal av våra butiker under 2013, säger Thomas Engelhart, vd för Coop Marknad.

Butiken invigs idag, den 25 april klockan 10:00, genom att Frank Fiskers, koncernchef KF/Coop, konsumentföreningen Stockholms vd, Lars Ericson, kommunstyrelsens ordförande Paul Lindquist och butikschef Håkan Lindblad klipper band.

Fakta om Coop Skeppet
Butikschef: Håkan Lindblad
Adress: Friggavägen 26, Lidingö
Öppettider: Alla dagar 08:00-21:00

För ytterligare information:
Håkan Lindblad, butikschef Coop Skeppet, tel. 010-741 93 01

Coops pressjour, tel. 010-743 13 13

 
Coop bedriver dagligvaruhandel inom butikskedjorna Coop Forum, Coop Extra, Coop Konsum, Coop Nära, Coop Bygg samt Coop Online och Coop Daglivs.
Se även www.coop.se

 • EnterCard och Coop Sverige i nytt samarbete

  EnterCard Group AB och Coop Sverige AB har ingått avtal som innebär att EnterCard kommer att erbjuda kreditkort till Coops medlemmar. Det nya samarbetet innebär att Coops kreditkort från och med mars kommer att uppgraderas med flera nya funktioner och tjänster.
  Läs mer
 • Mer än var tredje måltid vegetarisk i storstäderna

  Mer än var tredje måltid vegetarisk i storstäderna

  Den vegetariska trenden fortsätter att vara stark. I november var hela 34,6 procent av måltiderna i storstadsregionerna lakto-ovo vegetariska visar Matometerns Vego-index som baserar sig på 12 000 måltider.
  Läs mer