Premiär för Coop Skeppet

Idag är det premiär för Coop Skeppet som har genomgått en totalrenovering. Butiken erbjuder över tusen kvadratmeter färskvaror och trettio meter manuella diskar för fisk, delikatesser, kött, ost samt frukt och grönt.

Under 2011 förvärvade Coop Vi-butiken Skeppet i Lidingö centrum, och denna butik har nu slagits samman med Coop Konsum Lidingö. Idag står en fräsch, matinspirerande och betydligt större Coopbutik på över 2000 kvadratmeter färdig att möta kunderna.

– Butiken har ett helt nytt kundvarv med fokus på färskvaror. Till exempel har ytan för frukt och grönt dubblerats. Vi styckar också vårt eget kött i butiken, vilket är unikt. Vi har även ett fantastiskt bageri. Jag är mycket stolt över vår butik och nu står över etthundra entusiastiska medarbetare redo att serva och vägleda kunderna på absolut bästa sätt, säger butikschef Håkan Lindblad.

Butiken erbjuder ett omfattande sortiment med över 18 000 artiklar. Utöver fem manuella kassor och fyra snabbkassor finns även Coops självscanningssystem Shop Express. För att bidra till lägre energiförbrukning i butiken har en helt ny toppmodern kyl- och frysanläggning installerats. Från kylanläggningen tillvaratas även all spillvärme som återvinns och värmer butiken.

Coop Konsum Lidingö byter namn till Coop Skeppet:
– Skeppet är ett väl inarbetat namn på den lokala marknaden i Lidingö. Därför blir det logiska namnet Coop Skeppet. Våra analyser visar också att kunderna föredrar ett mer enhetligt Coop och att det är mindre relevant om de handlar i en Coop Nära, Konsum- eller Extra-butik. Vi kommer testa detta inom ramen för ett pilotprojekt i ett antal av våra butiker under 2013, säger Thomas Engelhart, vd för Coop Marknad.

Butiken invigs idag, den 25 april klockan 10:00, genom att Frank Fiskers, koncernchef KF/Coop, konsumentföreningen Stockholms vd, Lars Ericson, kommunstyrelsens ordförande Paul Lindquist och butikschef Håkan Lindblad klipper band.

Fakta om Coop Skeppet
Butikschef: Håkan Lindblad
Adress: Friggavägen 26, Lidingö
Öppettider: Alla dagar 08:00-21:00

För ytterligare information:
Håkan Lindblad, butikschef Coop Skeppet, tel. 010-741 93 01

Coops pressjour, tel. 010-743 13 13

 
Coop bedriver dagligvaruhandel inom butikskedjorna Coop Forum, Coop Extra, Coop Konsum, Coop Nära, Coop Bygg samt Coop Online och Coop Daglivs.
Se även www.coop.se

 • Coop fixar festen tillsammans med IJustWantToBeCool

  Coop fixar festen tillsammans med IJustWantToBeCool

  Med start måndagen den 30 januari och sex veckor framåt sätter Coop fullt fokus på snacks och underhållning tillsammans med humortrion IJustWantToBeCool och contentbyrån Splay One.
  Läs mer
 • Coop utökar återkallelse av ägg med fler datum

  Coop utökar återkallelse av ägg med fler datum

  Som en extra försiktighetsåtgärd utökas tidigare återkallelse av ägg och omfattar nu samtliga datum med bäst före-datum från 21 december 2022 till och med bäst före-datum 28 januari 2023. Återkallelsen görs med anledning av risk för salmonella. Återkallelsen gäller Coop Ägg Frigående 12-pack, Coop Ägg Frigående 24-pack samt Xtra Ägg Frigående 15-pack.
  Läs mer