Premiär för Coop Linden i Motala

Premiär för Coop Linden i Motala

Torsdag den 28 november kl 10.00 slår Coop upp portarna till en helt ny butik i Motala vid stadens resecentrum. Nya Coop Linden har ett brett utbud med färskvaror och manuella delikatessdiskar samtidigt som man kommer att fokusera på matglädje och hållbarhet. Målsättningen är att bli ett nav i Motala för den som söker matinspiration eller en fräsch munsbit när man är på språng.

Nya Coop Linden i Motala är en luftig och modern butik med en försäljningsyta på 1 800 kvm och 30 anställda där matglädje, lokal mat och hållbarhet kommer att vara tre ledstjärnor i butikens erbjudande.

Det första man möts av när man kommer in i butiken är en förbutik med café och flera sittplatser. Man kan välja mellan att sätta sig ner och njuta av gott fika eller en mättanande måltid och har man bråttom för att hinna med ett tåg eller en buss från Motala resecentrum, som ligger en kort promenad från butiken, finns ett brett sortiment att välja på som man kan ta med sig på resan.

När man tagit sig förbi förbutiken möts man av en stor frukt- och gröntavdelning som erbjuder fräscha varor i säsong. Coop Linden Motala kommer att ha ett stort fokus på matglädje och vill inspirera till nya matupplevelser varje dag. Delikatessdisken erbjuder ett brett och gediget utbud av läckerheter från hela världen samtidigt som den manuella fiskdisken följer Coops fiskstrategi med certifierade och självklart schyssta fiskar.

Min målsättning är att se till att vi blir det självklara valet i Motala för de som uppskattar god mat och som söker inspiration för vad de ska äta varje dag. Vi kommer att göra det genom att fokusera på hållbarhet och matglädje. När man kommer in i butiken ska man känna sig välkommen och är man inne kort för att man har en tågtid att passa så ska man lämna oss med något gott, mättande och ett leende på läpparna, säger Mats Roth, butikschef på Coop Linden Motala.

För att det ska gå snabbt och enkelt att handla har butiken olika kassalösningar, man kan välja mellan tre manuella eller fem självscannings-kassor.

För mer information kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13

Om Coop
Coop är en av Sveriges största dagligvarukedjor med drygt 650 butiker från Katterjåkk i norr till Smygehamn i söder. Coop har sedan 2008 erbjudit näthandel av mat och vår nätbutik på coop.se når drygt 60 procent av de svenska hushållen med hemleveranser och våra matkassar går dessutom att hämta i alla våra butiker. Coop rankas som Sveriges mest hållbara matkedja och har den högsta andelen ekologisk försäljning i branschen. Totalt omsätter Coop i Sverige 38 miljarder kronor och har över 15 000 medarbetare.

 • Smart geodata ökar takten på Coop Butiker och Stormarknaders etableringar

  Smart geodata ökar takten på Coop Butiker och Stormarknaders etableringar

  Coop Butiker & Stormarknader är ett av de offensivaste företagen inom svensk handel när det gäller att etablera nya butiker. Med hjälp av smart geodata från Prospect Mapping kommer etableringsbesluten nu att gå ännu snabbare samtidigt som de befintliga butikerna kommer kunna skräddarsy sina erbjudanden utifrån varje lokal marknad.
  Läs mer
 • Coop öppnar ny butik i Bålsta

  Coop öppnar ny butik i Bålsta

  Hösten 2020 planerar Coop Butiker och Stormarknader att öppna en ny modern butik i Bålsta. Den nya butiken är en viktig del av utbyggnaden och förnyelsen av Bålsta Centrum, där den nya butiken blir ett nav för de som söker matinspiration eller ett fräscht mellanmål på språng. 
  Läs mer