Premiär för Coop Ladugårdsängen som ger Örebro över 60 nya arbetstillfällen

Idag öppnar en helt ny Coopbutik i Örebro. Coop Ladugårdsängen har stort fokus på färskvaror och erbjuder manuell delikatessdisk för fisk, charkuterier, färdigmat och ost. Dessutom finns ett bageri med nybakat matbröd, kaffebröd och tårtor samt ett välsorterat café. Läget på Stenbackevägen gör butiken lättillgänglig för kunder i såväl södra och östra delar av Örebro som besökare till Gustavsviks Resort och Camping. 

– Jag är mycket stolt över vår fina butik som öppnar på ett efterlängtat läge, då det planeras mycket bostadsbyggande i området kring butiken de närmsta åren. Jag vill att våra kunder ska känna att de gör en riktigt bra affär när de handlar i vår butik och att de får en service i världsklass säger Jonas Lidhammar, butikschef Coop Ladugårdsängen.

Totalt kommer 60 personer att arbeta i butiken. Av dem kommer en tredjedel från andra Coop-butiker och drygt 40 medarbetare är nyrekryterade. Butikens totala yta är 4000 kvadratmeter varav säljytan står för 3000 kvadratmeter. Coop Ladugårdsängen har fem manuella-, tre snabb- och fyra shopexpresskassor. Butiken har postservice, Svenska spel online och är ATG-ombud. Butikens läge erbjuder mycket bra parkeringsmöjligheter.

Stort fokus på miljövänliga lösningar
Stora investeringar har gjorts för att göra Coop Ladugårdsängen miljövänlig, som att samtliga kyl- och frysdiskar är försedda med glaslock och dörrar, vilket minskar energiförbrukningen med upptill 50 procent. LED-belysning, lågenergifläktar och temperaturövervakningssystem är andra exempel på investeringar som bidrar till lägsta möjliga energiförbrukning.

Coop befinner sig i ett expansivt skede i Örebro och med öppningen av Coop Ladugårdsängen etableras nu den sjunde Coopbutiken på orten, dessförinnan var det Coop Baronen som under hösten 2013 slog upp dörrarna för örebroarna.

Butiken invigs idag klockan 10.00 med att Björn Sundin, kommunalråd, klipper band tillsammans med butikschef Jonas Lidhammar.

Fakta om Coop Ladugårdsängen:

Invigningsdatum: 26 mars
Adress: Stenbackevägen 20A, Örebro
Öppettider: alla dagar 07.00-22.00
Butikschef: Jonas Lidhammar