Premiär för Coop Gamletull i Halmstad – första butiken med bergvärme

Nu är det dags för Halmstadsborna att bekanta sig med en ny fräsch matbutik. En butik med fokus på färskvaror, matglädje och närproducerat. Som första nybyggda butik har Coop Gamletull en bergvärmeanläggning, vilket bidrar till en miljövänlig energiförsörjning. Detta gör också att butiken blir självförsörjande på värme.

-Jag vill att kunderna ska känna att vår butik präglas av kärlek till bra mat och hög kvalitet på råvaror. Och här tror jag att mina 12 års erfarenhet som kock och restaurangchef kan komma till stor nytta. Både när man driver en restaurang och en matbutik är val av bra råvaror och matglädje viktiga komponenter, säger Simon Ericsson butikchef Coop Gamletull.

Butiken har härliga manuella diskar för ost, fisk och delikatesser och en generös yta för färskvaror. Totalt kommer 22 personer att arbeta i Coop Gamletull, varav sju av har rekryterats från andra Coopbutiker och övriga medarbetare är nyanställda. Säljytan består av drygt 1000 kvm och butiken har två manuella kassor och fem självutcheckningskassor.

En butik med tydligt miljöfokus

Coop Gamletull är en butik med flera miljövänliga lösningar. Bland annat har en bergvärmeanläggning med s.k. geobatteri installerats. Vilket innebär att överskottsenergi från Coops kyldiskar återförs och lagras i berget. Berget fungerar då som ett batteri och butiken får tillgång till miljövänlig värme och kyla för lokalen året runt, vilket hjälper till att energioptimera fastigheten. Exempel på andra hållbara lösningar är att LED-belysning installerats såväl ute som inne och att alla kyl- och frysdiskar är försedda med dörrar och lock, vilket resulterar i jämnare temperaturer på varorna och en minskad energiförbrukning.

-Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla våra butiker och fastigheter för att de ska bli mer miljövänliga och det är väldigt kul att lansera vår första butik med bergvärme. Målet är att certifiera fastigheten enligt miljöbyggnad ”Guld” och att den blir självförsörjande på värme, säger Sarah Pennycook ansvarig projektledare på Coop Fastigheter.

Butiken invigs idag klockan 10:00 med att Anders Wennerberg, regiondirektör Coop och Eva-Britt Brunsmo, Vd Coop Medlem Syd klipper bandet tillsammans med butikschef Simon Ericsson.

Fakta om Coop Gamletull:
Invigningsdatum: 26 februari 2015
Adress: Gamletullsgatan 20, Halmstad
Öppettider: Alla dagar 07:00-23:00
Butikschef: Simon Ericsson
Parkeringsplatser: 122

För ytterligare information:
Simon Ericsson butikschef Coop Coop Gamletull, tel: 010-745 02 51
Coops pressjour, tel: 010-743 13 13

 • Handla mat på nätet och hämta dina kassar på Göteborg Landvetter

  Handla mat på nätet och hämta dina kassar på Göteborg Landvetter

  Coop är först ut i Sverige med en innovativ tjänst för att leverera mat som beställts på nätet. 16 april startar Coop ett test där man kan beställa sin mat på nätet och sedan välja att hämta ut matkassarna utanför ankomsthallen på Göteborg Landvetter Airport. Kraven på flexiblare leveranslösningar ökar, samtidigt förväntas kraven från kunder öka ännu mer när fler väljer att köpa mat på nätet.
  Läs mer
 • Coops medlemmar fick tillbaka 430 miljoner förra året

  Coops medlemmar fick tillbaka 430 miljoner förra året

  Under 2018 använde Coops 3,5 miljoner medlemmar över 43 miljarder poäng till ett värde av 430 miljoner kronor. Det populäraste sättet att använda intjänade poäng är att växla in dem till värdecheckar på Coop, vilket stod för 367 miljoner kronor.
  Läs mer