Premiär för Coop Forum i Varberg

Lagom till midsommar och turistsäsongen öppnar Varbergs Konsumentförening sin första stormarknad. Sveriges modernaste Coop Forum är miljöklassad som Green Building. Målsättningen är att bli landets miljövänligaste stormarknad. Det ska genom att bland annat använda mindre miljöverkande köldmedel (koldioxid/Co2) och styra uppvärmningen så att energiförbrukningen blir så låg som möjligt.

– Vi vill skapa en matkänsla utöver det vanliga med fokus på färskvaror. Butiksköket och kallskänken erbjuder catering och färdiga rätter direkt i butiken. Allt kött styckas på plats i stormarknaden och är närproducerat i största möjliga mån. Dessutom finns manuell fiskdisk och stor manuell delikatessdisk och eget bageri. Vi kommer aktivt arbeta med lokala leverantörer inom ramen för Signerat Halland. Utöver livsmedel så har vi cirka 1 000 kvadratmeter non-food, säger Kent Wennberg, vd för Varbergs Konsumentförening, Coop Forum och Galleria Trädgården i Varberg.

Hela 1 450 personer sökte de cirka 70 tjänsterna på stormarknaden.

– Intresset har varit enormt. Jag är jätteglad över att ha hittat yrkesskickliga medarbetare som dessutom har en stark förankring på orten. Det är viktigt för att alla kunder ska känna sig extra välkomna, säger Kent Wennberg.

Coop Forum erbjuder möjligheten att handla snabbt och bekvämt. Tack vare Shop Express kan kunderna registrera och packa sina varor och sedan betala utan att behöva lägga upp varorna på ett kassaband.

Coop Forum med sina 487 parkeringsplatser är lättillgängligt genom direktanslutning till Västkustvägen och nya Jonstakaleden.

Sedan tidigare finns tre Coop Konsumbutiker i föreningen, men detta är den första kooperativa stormarknadsetableringen i kommunen. Etableringen i Jonstaka, söder om Breared, har möjliggjorts genom ett samarbete mellan Varbergs Konsumentförening, KF och KF Fastigheter. Finansieringen löstes genom att Konsumentföreningen Varberg sålde 60 procent av aktierna i fastighetsbolaget Galleria Trädgården till KF Fastigheter.

Fakta om Coop Forum Varberg: Invigningsdatum: 23 juni 2010 Adress: Vrångagatan 1 Öppettider: 08.00-21.00 alla dagar i veckan

För ytterligare information: Kent Wennberg, föreningschef och vd Forum i Varberg AB, stormarknadschef, tel. 0340-550 500

 • Två av tre svenskar kommer att förändra sina matvanor i år

  Två av tre svenskar kommer att förändra sina matvanor i år

  Nytt år, nya möjligheter. Många svenskar ser ett nytt år som ett bra tillfälle att skapa nya vanor och att ändra sina matvanor. En undersökning bland 1 300 svenskar som genomförts på uppdrag av Coops Matometer visar tydligt att fler personer i storstadsområden och fler kvinnor än män vill ändra något med sina matvanor. Det vanligaste är att man vill äta mindre sötsaker, och hela fyra av fem tillfrågade tror också att de kommer att lyckas med sin förändring i det nya året.
  Läs mer
 • EnterCard och Coop Sverige i nytt samarbete

  EnterCard och Coop Sverige i nytt samarbete

  EnterCard Group AB och Coop Sverige AB har ingått avtal som innebär att EnterCard kommer att erbjuda kreditkort till Coops medlemmar. Det nya samarbetet innebär att Coops kreditkort från och med mars kommer att uppgraderas med flera nya funktioner och tjänster.
  Läs mer