Premiär för 6 700 kvm storbutik Om – och tillbyggnad för 43 Mkr på Coop Forum Karlskoga

Konsum Värmlands styrelseordförande George Axelsson klippte, tillsammans med tidigare Karlskogaföreningens* ordförande Stig Ståhlberg, bandet för nya Coop Forum i Karlskoga – en del av Konsum Värmland.

Nu kan alltså Konsum Värmland erbjuda medlemmarna en mycket modern storbutik i Karlskoga. Nya Coop Forum Karlskoga har genomgått en total inre ombyggnad och har bland annat fått en ny fasad med en helt ny entré. Totalytan uppgår nu till 6 700 kvm, vilket är en utökning med cirka 1 400 kvm. Den totala investeringen har uppgått till cirka 43 Mkr.

– Då Karlskoga är ett viktigt handelsområde för Konsum Värmland, har vi mycket goda förhoppningar och höga förväntningar på nya Coop Forum Karlskoga, säger Konsum Värmlands VD, Steve Fredriksson.

Utökad försäljningsyta
Nya Coop Forum har alltså genomgått en total inre omställning med ny inredning, nya kylar och frysar. Genom utbyggnaden kan man presentera större försäljningsytor som uppgår till cirka 5 000 kvm, att jämföra med tidigare 3 600 kvm.

– Större ytor innebär att vi numera kan erbjuda ett mer anpassat och attraktivt sortiment, både inom livsmedel och specialvaror. Den nya kyl- och frysanläggningen är dessutom miljöanpassad.

Affection – Konsum Värmlands eget fackhandelskoncept
Inom Coop Forum Karlskogas väggar hittar man också en ”butik-i-butiken”. Det är Konsum Värmlands eget fackhandelskoncept för kosmetik, Affection, som slagit upp portarna. Här erbjuds det make-up, hudvård och dofter till både herrar och damer. Butiken blir Konsum Värmlands sjunde inom konceptet Affection.

– Genom Affections etablering tillför vi området ytterligare attraktionsvärde, menar Steve Fredriksson.

Manuell fisk- och delikatessavdelning och Shop Express
Nya Coop Forum Karlskoga har alltså fått ett mycket brett sortiment med stora valmöjligheter. Här finns både märkesvaror och lågprisvaror tillsammans med ett brett utbud av specialvaror. Dessutom har man lagt stor möda på färskvarorna såsom frukt- och grönt, bröd- och bageri samt kött- och chark. Som kronan på verket satsar man därför på stora manuella avdelningar för färsk fisk och delikatesser. Konsum Värmlands egna livsmedelsindustri i Karlstad borgar också för att man törs utlova ett av marknadens bredaste utbud av lokalt producerade varor. Storbutiken kan också erbjuda Shop-Express, som är ett enklare och snabbare sätt att handla.

– På Coop Forum Karlskoga ska man alltid hitta vad man söker. Detta oavsett om man letar efter låga priser eller manuell betjäning med någonting utöver det vanliga. Förutom lokalt producerade varor kan vi också erbjuda ett brett sortiment av ekologiska produkter. Vi i personalen är verkligen laddade för att ta emot både nya och gamla kunder, säger stormarknadschefen Sven-Eric Ericsson.

Värmländsk framtidstro
Satsningen i Karlskoga är ytterligare en i en lång rad. Under förra hösten nyöppnades Coop Extra i Degerfors, och helt nya butiker öppnades under förra året både i Sunne, Sysslebäck och i Kil, för att bara nämna några exempel. Mellan åren 2004-2008 har investeringarna i Konsum Värmland uppgått till 462 Mkr.

– För att behålla vår starka position måste vi hela tiden förändra och förnya oss. När vi investerar hamnar dessutom varenda krona i Värmland, avslutar Konsum Värmlands VD Steve Fredriksson.

* Konsumentföreningen Karlskoga fusionerades med Konsum Värmland 2005

För ytterligare information, kontakta;
Stormarknadschef Sven-Eric Ericsson; 070-5414523
VD Steve Fredriksson; 054-220 000

Med vänlig hälsning
Konsum Värmland
Information
Marie Lund, tfn; 054-220100
Se gärna; https://www.konsumvarmland.se/