Premiär för 3 200 kvm storbutik

Om- och tillbyggnad för 31 Mkr i Arvika

Konsum Värmlands styrelseordförande George Axelsson klippte, tillsammans med affärschef Ivan Andersson, bandet för nya Coop Extra Styckåsgatan i Arvika – en del av Konsum Värmland.

img_2831_web (1)

Affärschef Ivan Andersson och Konsum Värmlands styrelseordförande George Axelsson klipper bandet för nya Coop Extra på Styckåsgatan i Arvika.

 

Nu kan Konsum Värmland erbjuda medlemmarna en mycket modern och fräsch storbutik i Arvika. Nya Coop Extra Styckåsgatan har genomgått en total ombyggnad och bland annat fått en helt ny fasad, ny entré, större ytor och fler parkeringsplatser. Totalytan uppgår nu till 3 200 kvm att jämföra med tidigare 2 500. Den totala investeringen har uppgått till 31 Mkr.

– Arvika är ett viktigt handelsområde för Konsum Värmland. Den nya butiken på Styckåsgatan kommer att tillföra både vår och andras handel en ökad attraktionsgrad inom Arvika kommun, säger Konsum Värmlands VD och koncernchef Steve Fredriksson.

Utökad försäljningsyta med apotek

Nya Coop Extra på Styckåsgatan har alltså genomgått en total inre omställning med ny inredning, nya kylar och frysar. Den nya kyl- och frysanläggningen är dessutom miljöanpassad. I samband med utbyggnaden har även plats givits till ett komplett apotek – Kronans Droghandel, där den svenska konsumentkooperationen är delägare.

– Större ytor innebär att vi kan presentera ett mer anpassat och attraktivt sortiment. Rejäla torgytor innebär också att vi kan erbjuda ett ännu bredare sortiment av främst säsongsvaror.

Manuell fisk- och delikatessavdelning med butiksbakat bröd

Förutom ett bredare sortiment av både livs- och specialvaror har man lagt ned en stor möda på färskvarorna, såsom frukt- och grönt, bröd- och kondis och inte minst kött- och chark. Som kronan på verket satsar man också på stora manuella avdelningar för färsk fisk och delikatesser, butiksbakat innebär färskt bröd alla dagar i veckan. Konsum Värmlands helägda dotterföretag Värmlands Chark AB tillsammans med det egna bageriet i Karlstad borgar också för att man törs utlova marknadens bredaste utbud av lokalt producerade varor.

– På Coop Extra ska man kunna hitta det mesta. Detta oavsett om man letar efter låga priser eller manuell betjäning med någonting utöver det vanliga. Vi i personalen är verkligen laddade för att ta emot både nya och gamla kunder, säger affärschef Ivan Andersson.

Bland de första att erbjuda laddning för el-bilar.

I samband med butiksutbyggnaden har man också utökat parkeringsytorna. Genom exploatering av tidigare outnyttjade ytor har man skapat ett 30-tal helt nya parkeringsplatser. Som ett pilotförsök kan man också, som en bland de första aktörerna inom detaljhandeln, erbjuda möjlighet till laddning av el-bilar. Bakgrunden är en till föreningsstämman inkommen motion från en enskild medlem.

– Konsum Värmland är värda all heder för att de konkret satsar på alternativa och miljövänliga bränslekällor. Vi är övertygade om att fler kommer att ta efter deras exempel, säger Bertil Ottoson från föreningen Elbil Sverige.

Värmländsk framtidstro

Satsningen i Arvika är ytterligare en i en lång rad. I skrivande stund pågår omfattande omställningsarbeten i Forshaga, man väntar på att få sätta spaden i marken i Torsby och på ett antal platser i Karlstad. Mellan åren 2004-2010 har investeringarna i Konsum Värmland uppgått till 575 Mkr.

– Under ganska många år har vi undersökt olika alternativ för exansion i Arvika. Nu ser vi verkligen fram emot att komma igång att vidareutveckla handeln med vår nya och moderna butik, avslutar Steve Fredriksson.

För ytterligare fakta om Konsum Värmland, se gärna; www.konsumvarmland.se

För ytterligare information, kontakta Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson, tfn; 054-220102.