Över 500 produkter från 140 svenska företag tävlade i årets Chark-SM Sveriges bästa köttbullar kommer från Konsum Värmland Chark

charksm2010

Kenny Thor från Konsum Värmland Chark
visar stolt upp pokalen för
Sveriges bästa köttbullar.

I Göteborg avgjordes sent i går kväll årets Chark-SM. 140 branschföretag deltog med 573 produkter. Konsum Värmland deltog med sammanlagt 14 produkter och nådde framgångar med 12 medaljer. Men det mest glädjande var att köttbullarna av det egna varumärket ”Svenska Favoriter” utsågs till Sveriges bästa köttbullar.

Vartannat år arrangerar den svenska köttbranschen och SIK, institutet för livsmedel och bioteknik, Chark-SM. Tävlingen är indelad i 16 klasser, där varje klass bedöms av en jury i ett så kallat blindtest. Juryn består av ett 30-tal personer från köttbranschen, SIK, kryddleverantörer, butikskedjor och konsumenter. Sammanlagt bedömdes 573 produkter från 140 företag.

Tolv medaljer av fjorton inlämnade produkter
Ett av de företag som rönte framgång under 2008 års Chark-SM var Konsum Värmland Charkfabrik, som fick sju medaljer av nio inlämnade produkter. I år lyckades man fortsätta framgångarna genom att erhålla medaljer på 12 av 14 inlämnade produkter.

Bronsmedaljer utdelades till Örtkryddad bog, Pastrami La Plata, Värmlandsskinka, Salcicca – kryddig grillkorv, Nästgårds Grillkorv, Lammsalami, Värmlandswurst och Änglamarks varmkorv. Silvermedaljer utdelades till Änglamarks falukorv, Måltidsfalu och köttbullar under varumärket Coop.

– Det är fjärde gången i rad som vi vinner ett stort antal medaljer. Det visar att vi gör rätt i vårt sätt att jobba, med ett brett sortiment med bara svenska råvaror. Det är också ett erkännande för den yrkeskunnighet som finns här i vår egen charkfabrik, säger Konsum Värmlands VD och koncernchef Steve Fredriksson.

kttbullar_svenska_favoriterSvenska Favoriter är Sveriges bästa köttbullar!
Konsum Värmland Charkfabrik tillverkar också produkter under det egna varumärket ”Svenska Favoriter”. Köttbullarna säljs i Konsum Värmlands butiker, och i vissa andra Coop-butiker över hela landet. Här blev man ”bäst i klassen” och kan med fog använda begreppet ”Sveriges bästa köttbullar”.

– Recepturen på köttbullarna under varumärket Svenska Favoriter är väl
beprövad och genuint värmländsk. Sedan tidigare är våra köttbullar kända
och uppskattade över hela landet. Det är också värt att notera att de
köttbullar vi tillverkar under varumärket Coop också fick utmärkelser.
Framgångarna vid årets Chark-SM kommer förhoppningsvis ge oss möjlighet
att leverera till ännu fler utanför Värmlands gränser, avslutar Steve
Fredriksson.

För ytterligare information, kontakta Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson, tfn; 054-220102
Fakta SIK – Institutet för livsmedel och Bioteknik, är
ett industriforsningsinstitut. Institutet är dotterföretag till SP,
Sveriges Forsnings- och Provinstitut. SIKs syfte är att stärka
livsmedels- och bioteknikföretagens konkurrenskraft. Föreningen består
av 150 företag med cirka 600 produktionsenheter i Sverige och utlandet.

Konsum Värmland; se www.konsumvarmland.se