Örjan Grandin utsedd till ny vice vd Coop Sverige AB och vd Coop Logistik AB

Örjan Grandin utsedd till ny vice vd Coop Sverige AB och vd Coop Logistik AB

Coop Sverige har utsett Örjan Grandin, idag Varuflödesdirektör Mekonomen Group, till ny vd för det helägda dotterbolaget Coop Logistik AB. Därutöver blir Örjan vice vd för Coop Sverige AB (CSAB), vilket är en ny roll.

Örjan Grandin lämnade Coop för Mekonomen för drygt 1,5 år sedan, därförinnan var han Affärsområdesdirektör för Logistik på Coop i drygt 4,5 år. Örjan har en lång karriär i olika seniora roller inom Supply Chain och Logistik, bland annat på Q-Med, Ericsson och Minerva.

– Det är med stor glädje jag välkomnar Örjan tillbaka till Coop. Örjan besitter en mycket stark förmåga att kombinera ett tydligt och engagerande ledarskap med starka funktionella leveranser. Örjan har dessutom en väldokumenterad förmåga att kommunicera och bygga förtroende mellan olika verksamhetsdelar i ett företag. Givet den resa som Coop i Sverige ska genomföra de närmsta åren där ledord som ”tillsammans” och ”tillit” är grundpelare, är Örjans återkomst till Coop extra värdefullt. Som vice vd kommer Örjan ha ett extra ansvar att företräda CSAB i dialog med de butiksdrivande verksamheterna, säger Magnus Johansson, vd Coop Sverige AB.

 

–Jag ser väldigt mycket fram emot att få komma tillbaka till Coop. Det är ett företag i fortsatt förändring och med de nyligen fattade besluten om en ny affärsmodell och ny struktur för central leverans och butiksdrift är det en helt ny spelplan jämfört med min förra period på Coop, säger Örjan Grandin.

Örjan tillträder sin nya tjänst så snart som möjligt, dock senast inom sex månader. I rollen som vd för Coop Logistik ersätter han Petri Järvinen som lämnade Coop i september. Till dess Örjan Grandin tillträder är Peter Rosendahl, tf Affärsområdesdirektör Supply chain och Logistik.

För mer information, vänligen kontakta:
Coops pressjour: 010-743 13 13