Oprövad mark för Konsum Värmland; En förhandstitt på Karlstad Saluhall

Oprövad mark för Konsum Värmland; En förhandstitt på Karlstad Saluhall

Den 28 april öppnades portarna för den nya gallerian Valvet i Karlstad och den 25 augusti är det invigning av Karlstad Saluhall i samma hus. Det är Konsum Värmland som ligger bakom satsningen och ett 50-tal handlare är redan kontrakterade.

 • Vi har en lång tradition av att arbeta med lokala leverantörer, säger Konsum Värmlands VD Tomas Sjölander. Därför tror vi oss ha den erfarenhet som krävs att skapa en modern saluhall i lilla Karlstad även om vi är medvetna om att vi trampar på obruten mark.

Febril verksamhet inför öppningen
Många känner säkert till lokalen som Saluhallen kommer att använda sig av. Det är lokalen som tidigare användes av Myrorna, alltså en halvtrappa ned i den gamla gallerian som förr hette Arkaden. Nu råder det en febril verksamhet med att iordningsställa en yta på cirka 700 kvm för ett 50-tal handlare av t.ex. kött, chark, fisk, delikatesser, ost, bröd, grönsaker, frukt, blommor, dryck och mycket mer.

 • Vi skapar en modern Saluhall som ligger i tiden, säger Virgina Ullström som är samordnare och Saluhallschef. Hos oss kommer man att kunna handla via självplock samtidigt som man upplever mat med identitet, småskalighet och matkunskap. Man kommer också att mötas av möjligheter till manuell betjäning.  Det blir en blandning av nytt och gammalt i Karlstad Saluhall.

Cirka 50 handlare i samarbete
Handlare som man kommer att möta med manuella inslag är Lakene Ostgård, Håfveruds rökeri, Kils Slakteri, Värmlandschark och Konsum Värmland Bageri. På ett anslutande torg kommer det att bli ytor med självplock där man på ett inspirerande sätt kommer att hitta produkter från olika handlare såsom Torfolk Gård, Skafferi Värmland och Jensens Blommor. Det kommer också att finnas ett 20-tal hyllor med leverantörer som Solbacka Källa, Värmlands Skogsförråd, Gärdets Musteri och Klässbols Konfektyr för att bara nämna några exempel. Konsum Värmland kommer att erbjuda en gemensam betalfunktion för självplock medan de handlare med manuella diskar tar hand om betalningen själva.

 • Vi håller också på att bygga ett bageri för stenugnsbakat bröd i Saluhallen. Bakom Bageri Valvet står Lars från Höje Vedungsbageri och Hartmuth från Nässundets station.

Karlstad Saluhall slår alltså upp portarna den 25 augusti, och Virginia är full av tillförsikt inför framtiden.

 • Det känns verkligen som vi hittat ett attraktivt koncept som kommer att falla Karlstadborna i smaken. Nu jobbar vi på och ser fram mot öppningen, avslutar Virginia Ullström.

 

Ytterligare fakta

Följande handlare är hittills kontrakterade;

Fridas Frukt- och Bärförädling, Mor Carins ostkaka, Gustava Lax, Gårdarna i Värmland, Ekmans på Torget, Cigdems bakverk, Enbackens Musteri, MJs bryggeri, Wermlands Bovete, Smaksinnenas skafferi, Klässbols konfektyr, Lilla Saluhallen, Gärdets Musteri, Solbacka Källa, Lakene Ostgård, Kils slakteri, Värmlandschark, Konsum Värmland Bageri, Wermland Skogsförråd AB, Torfolk Gård, Rawchokladfabriken, Bageri Valvet, Wermlands Mejeri, Håveruds rökeri, Oj choklad, Löfbergs, Jensens Blommor, Finnskogens ost, Mons champinjoner och Te-affärn.

 

Skafferi Värmland deltar med; Spisbryggeriet, Naturpralinen, Tingvalla Bryggeri, Västra Ämterviks bryggeri, Wermlands Brygghus, Westgårds Mejeri, Lillängens Gårdsmejeri och Gudrun Olssons bigårdar.

 

Säffle-smaker deltar med; LPs biodling, Bodaholms potatis, Adelsnäs Kalkon, Luröbåten och Nysäters café & delikatess.

 

EcoWorld of Scandinavia deltar med; Swedish Forest Honey och Örtagården i Klevane.

Illustration

Illustration över Karlstad Saluhall

För ytterligare information, kontakta Konsum Värmlands VD Tomas Sjölander, tfn; 010-410 81 79, Saluhallschef Virginia Ullström, tfn; 070-595 62 00 eller Konsum Värmlands kommunikationschef Klas Olsson, tfn; 010-410 81 02

karlstad_saluhall_logotyp

Karlstad Saluhall logotyp

 • Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Stockholm

  Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Stockholm

  Coop har den billigaste hemlevererade matkassen online av alla dagligvaruaktörerbåde i Stockholm och Malmö, enligt en ny undersökning från Matpriskollen. Matkassen från Stora Coop i Stockholm är billigast och kostar 2 310 kr där den dyraste kostar 2 811 kronor, enligt Matpriskollens undersökning. I undersökningen är Coops medlemsbonus, som kan ge nästan 7,5 procent i rabatt när man storhandlar för 10 000 kr/månad, inräknad.
  Read more
 • Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Malmö

  Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Malmö

  Coop har den billigaste hemlevererade matkassen online av alla dagligvaruaktörer både i Stockholm och Malmö, enligt en ny undersökning från Matpriskollen. I Malmö är matkassen från Stora Coop billigast och kostar 2 288 kronor samtidigt som den dyraste kostar 2 711 kronor, enligt Matpriskollens undersökning. I undersökningen är Coops medlemsbonus, som kan ge nästan 7,5 procent i rabatt när man storhandlar för 10 000 kr/månad, inräknad.
  Read more