Ola Andersson ska vässa Stora Coop på CBS

Coop Butiker & Stormarknader knyter till sig Ola Andersson som får uppdraget att utveckla Stora Coops erbjudande inom pris, sortiment och butiksupplevelse.

Tidigare i höstas beslutade Coop i Sverige att renodla sina butiksformat till Coop och Stora Coop. Samtidigt görs nu satsningar för att ytterligare stärka Stora Coops roll som förstahandsvalet för svenska konsumenterna som planerar veckans stora matinköp.

Ola Anderssons uppdrag inom CBS blir därför att stärka den lokala konkurrenskraften genom en bättre prisupplevelse, ett utvecklat sortiment och en ännu mer inspirerande butiksmiljö.

”Jag är väldigt glad att Ola Andersson kommer att ta sig an detta uppdrag. Tillsammans med alla medarbetare på Stora Coop ska han jobba mot vår tydliga vision att erbjuda Sveriges bästa matbutiker”, säger Christian Wijkström, vd på Coop Butiker & Stormarknader.

Ola Andersson har mer än 20 års erfarenhet från svensk dagligvaruhandel bland annat som vd för Hemköp, sortiments- och inköpschef på ICA, affärschef för ICA Kvantum och ICA Supermarket. Ola arbetar idag i ett samarbete med Do Be consulting som konsult inom projekt- och förändringsledning åt företag verksamma främst inom svensk detaljhandel. Hans uppdrag för CBS inleds nu och löper över hela 2019.

”Jag ser fram mot uppdraget att jobba med Stora Coop, som i utgångsläget har välinvesterade och moderna butiker. Nu ska jag hjälpa till att skapa förutsättningar för att öka engagemang och entreprenörskapet så att varje butik ska kunna agera mer kraftfullt på sin lokala marknad, säger Ola Andersson.

Coop Butiker & Stormarknader driver 241 av Coops drygt 650 butiker. Av dem är 42 Stora Coop eller Coop Forum.

För mer information kontakta:
Ola Andersson, 0706-18 93 98
Coops pressjour: 010-743 13 13

 • Coop öppnar ny butik i Haninge

  Coop öppnar ny butik i Haninge

  Våren 2019 planerar Coop Butiker och Stormarknader att öppna en ny modern butik ett stenkast från Haninge Centrum. Den nya butiken är en del av ett större stadsutvecklingsprojekt som sker i Haninge med bland annat 600 nya bostäder tätt intill kollektivtrafiken, där den nya butiken blir ett nav för de som söker matinspiration eller ett fräscht mellanmål på språng.
  Läs mer
 • Coop öppnar ny butik på Limhamn

  Coop öppnar ny butik på Limhamn

  Limhamns sjöstad får sin första livsmedelsbutik när Coop Butiker och Stormarknader öppnar ny butik i nya stadsdelen Limhamns Läge. Den nya butiken kommer att ha fokus på färskvaror och ett brett ekologiskt sortiment och beräknas slå upp portarna hösten 2019.
  Läs mer