Nytt Coopbolag kommer att driva fyra Nettobutiker i östra Småland

Nytt Coopbolag kommer att driva fyra Nettobutiker i östra Småland

Konsumentföreningen Coop Oskarshamn med omnejd kommer tillsammans med Coop Butiker och Stormarknader att driva de fyra Nettobutiker som ligger i föreningens område. Planen är att när Nettobutikerna blir Coop innan sommaren så kommer de att ägas av ett nystartat gemensamägt bolag.

Idag är det Coop Vardagshandel AB (tidigare Nettos svenska bolag) som driver verksamheten i de 162 butiker som Coop köpte av Netto sommaren 2019. När butikerna nu ställs om i snabb takt från Netto till Coop kommer butikerna successivt att tas över av Coops butiksdrivande verksamheter runt om i landet.

I östra Småland planeras fyra tidigare Nettobutiker att drivas gemensamt av Coop Butiker och Stormarknader och Konsumentföreningen Coop Oskarshamn med omnejd, som därmed startar ett nytt bolag tillsammans. Konsumentföreningen Coop Oskarshamn äger sedan tidigare 15 av Coops butiker i trakten.

Det känns väldigt roligt att vi snart kommer öppna fyra nya Coopbutiker i vårt område. Samarbetet med Coop Butiker och Stormarknader innebär att vi får de kunskaper och resurser som finns i ett större bolag, samtidigt som vi kan fortsätta utveckla våra befintliga butiker, säger Richard Hedsand, vd Konsumentföreningen Coop Oskarshamn med omnejd.

Richard Hedsand blir vd för det gemensamma bolaget medan Christian Wijkström, vd på Coop Butiker och Stormarknader, blir styrelseordförande.

Jag ser fram emot samarbetet med Coop Oskarshamn. Föreningen har all kunskap om den lokala marknaden, något vi vet från tidigare omställningar är avgörande att ha för att de nya butikerna ska bli framgångsrika, säger Christian Wijkström, vd Coop Butiker och Stormarknader.

De fyra butikerna som ska drivas av det nya gemensamägda bolaget planeras att ställas om till Coop-butiker innan sommaren.

Coop Oskarshamn med omnejd driver idag 15 Coopbutiker i östra Småland. Coop Butiker och Stormarknader äger drygt 240 Coopbutiker och Coop Vardagshandel som driver de 162 butiker som förvärvats av Netto, varav ett 70-tal redan ställts om till Coop.

Butikerna som kommer att ingå i det nya bolaget är:

Ort                                      Adress
Mönsterås                         Blanka Ängars Väg 2
Oskarshamn                     Åsavägen 11
Hultsfred                           Aspedalsgatan 1
Vimmerby                          Fiskaregatan 5

 

För mer information kontakta:
Coops presstjänst: 010-743 13 13