Nypremiär för Coop Daglivs

Idag är det premiär för Coop Daglivs på Kungsholmen i Stockholm. En helt nyrenoverad butik där färskvaror och service står i centrum. Coop Daglivs har en stor saluhall med många manuella diskar för fisk, delikatesser, frukt- och grönt, kött, ost och färdigmat. Butiken erbjuder också en läcker konditoriavdelning med tårtor, bakelser och egen chokladtillverkning.

Till nyheterna hör också en generösare och mer inspirerande blomsteravdelning, en större post-, spel- och tobaksbutik samt tre uttagsautomater för kontanter. Tre kockar och sex kallskänkor lagar härlig butikslagad mat, både lunch och middag, alla dagar i veckan.

Nysatsningen innebär också fler arbetstillfällen:

– Vi har anställt flera nya medarbetare till butiken, bland annat en konditor och chocolatier till vår nya konditoravdelning. Vi har även rekryterat ytterligare fem personer till köket, två medarbetare till köttavdelningen och fyra personer till våra ost- och delikatessdiskar. Vi gör också en satsning på att anställa ett antal 16-åringar som lärlingar. Deras arbetsuppgifter är bland annat att hjälpa till att hålla snyggt i hyllorna samt guida kunderna i butiken, säger butikschef Mickey Lindberg, Coop Daglivs.

Butiken erbjuder ett mycket omfattande sortiment med över 30 000 artiklar. För att minska köerna finns totalt 42 kassor i butiken, i tre kassalinjer, vilket är tio fler än tidigare. Utöver manuella kassor finns Coops självscanning Shop Express och tolv stycken självutcheckningskassor. För att bidra till lägre energiförbrukning i butiken har kylar och frysar försetts med glasdörrar.

Daglivs som sedan 2007 ägs av Coop byter i samband med nyinvigningen namn till Coop Daglivs:

– Daglivs är ett väl inarbetat namn hos Stockholmarna. Därför blir det logiska namnet Coop Daglivs. Våra analyser visar att kunderna föredrar ett mer enhetligt Coop och att det är mindre relevant om de handlar i en Coop Nära, Konsum- eller Extra-butik. Vi kommer testa detta inom ramen för ett pilotprojekt i ett antal av våra butiker under 2013, säger Thomas Engelhart, vd för Coop Marknad.

Butiken invigs idag, den 27 mars klockan 10:00, genom att konsumentföreningen Stockholms vd, Lars Ericson och butikschef Mickey Lindberg klipper band.

Fakta om Coop Daglivs
Antal anställda: 230 personer
Säljyta: 4.800 kvadratmeter
Parkering: Eget parkeringsgarage med infart från Kronobergsgatan 25
Adress: St Eriksgatan 34-38. (T-bana: Fridhemsplan uppgång St Eriksgatan/Flemminggatan)

Öppettider: Mån-fre: 07:30-22:00 Lör-sön: 08:00-22:00

För ytterligare information:
Mickey Lindberg, butikschef Coop Daglivs, tel. 010-741 97 18
Coops pressjour, tel.
010-743 13 13

Coop bedriver dagligvaruhandel inom butikskedjorna Coop Forum, Coop Extra, Coop Konsum, Coop Nära, Coop Bygg samt Coop Online och Coop Daglivs. Se även www.coop.se

 • Coop Mini öppnar i Tystberga

  Coop Mini öppnar i Tystberga

  På torsdag den 2 december öppnar Coops andra helt obemannade butik. Denna gång är det Coop Butiker & Stormarknader som öppnar en Coop Mini i Tystberga utanför Nyköping. Coop Mini ställs ut tillfälligt som stöd när den befintliga Coop-butiken renoveras och kompletterar även onlinehandeln på orten.
  Läs mer
 • Tre glutenfria nyheter från Coop

  Tre glutenfria nyheter från Coop

  Coop stärker utbudet av glutenfritt inom de egna varumärkena Coop och Änglamark och lanserar tre nya glutenfria produkter. Samtliga produkter finns i butik och online redan nu.
  Läs mer