Nypremiär för Coop Daglivs

Idag är det premiär för Coop Daglivs på Kungsholmen i Stockholm. En helt nyrenoverad butik där färskvaror och service står i centrum. Coop Daglivs har en stor saluhall med många manuella diskar för fisk, delikatesser, frukt- och grönt, kött, ost och färdigmat. Butiken erbjuder också en läcker konditoriavdelning med tårtor, bakelser och egen chokladtillverkning.

Till nyheterna hör också en generösare och mer inspirerande blomsteravdelning, en större post-, spel- och tobaksbutik samt tre uttagsautomater för kontanter. Tre kockar och sex kallskänkor lagar härlig butikslagad mat, både lunch och middag, alla dagar i veckan.

Nysatsningen innebär också fler arbetstillfällen:

– Vi har anställt flera nya medarbetare till butiken, bland annat en konditor och chocolatier till vår nya konditoravdelning. Vi har även rekryterat ytterligare fem personer till köket, två medarbetare till köttavdelningen och fyra personer till våra ost- och delikatessdiskar. Vi gör också en satsning på att anställa ett antal 16-åringar som lärlingar. Deras arbetsuppgifter är bland annat att hjälpa till att hålla snyggt i hyllorna samt guida kunderna i butiken, säger butikschef Mickey Lindberg, Coop Daglivs.

Butiken erbjuder ett mycket omfattande sortiment med över 30 000 artiklar. För att minska köerna finns totalt 42 kassor i butiken, i tre kassalinjer, vilket är tio fler än tidigare. Utöver manuella kassor finns Coops självscanning Shop Express och tolv stycken självutcheckningskassor. För att bidra till lägre energiförbrukning i butiken har kylar och frysar försetts med glasdörrar.

Daglivs som sedan 2007 ägs av Coop byter i samband med nyinvigningen namn till Coop Daglivs:

– Daglivs är ett väl inarbetat namn hos Stockholmarna. Därför blir det logiska namnet Coop Daglivs. Våra analyser visar att kunderna föredrar ett mer enhetligt Coop och att det är mindre relevant om de handlar i en Coop Nära, Konsum- eller Extra-butik. Vi kommer testa detta inom ramen för ett pilotprojekt i ett antal av våra butiker under 2013, säger Thomas Engelhart, vd för Coop Marknad.

Butiken invigs idag, den 27 mars klockan 10:00, genom att konsumentföreningen Stockholms vd, Lars Ericson och butikschef Mickey Lindberg klipper band.

Fakta om Coop Daglivs
Antal anställda: 230 personer
Säljyta: 4.800 kvadratmeter
Parkering: Eget parkeringsgarage med infart från Kronobergsgatan 25
Adress: St Eriksgatan 34-38. (T-bana: Fridhemsplan uppgång St Eriksgatan/Flemminggatan)

Öppettider: Mån-fre: 07:30-22:00 Lör-sön: 08:00-22:00

För ytterligare information:
Mickey Lindberg, butikschef Coop Daglivs, tel. 010-741 97 18
Coops pressjour, tel.
010-743 13 13

Coop bedriver dagligvaruhandel inom butikskedjorna Coop Forum, Coop Extra, Coop Konsum, Coop Nära, Coop Bygg samt Coop Online och Coop Daglivs. Se även www.coop.se

 • Coop fixar festen tillsammans med IJustWantToBeCool

  Coop fixar festen tillsammans med IJustWantToBeCool

  Med start måndagen den 30 januari och sex veckor framåt sätter Coop fullt fokus på snacks och underhållning tillsammans med humortrion IJustWantToBeCool och contentbyrån Splay One.
  Läs mer
 • Coop utökar återkallelse av ägg med fler datum

  Coop utökar återkallelse av ägg med fler datum

  Som en extra försiktighetsåtgärd utökas tidigare återkallelse av ägg och omfattar nu samtliga datum med bäst före-datum från 21 december 2022 till och med bäst före-datum 28 januari 2023. Återkallelsen görs med anledning av risk för salmonella. Återkallelsen gäller Coop Ägg Frigående 12-pack, Coop Ägg Frigående 24-pack samt Xtra Ägg Frigående 15-pack.
  Läs mer