Nyinvigning av Coop på Sveavägen i Stockholm

Idag slås dörrarna upp till nyrenoverade Coop på Sveavägen. En butik med ett nytt inredningskoncept och stort fokus på färskvaror. Butiken erbjuder ett eget bageri med stenugnsbakat bröd, en större frukt- och gröntavdelning och en manuell delikatessdisk för fisk, färdigmat, ost och charkuterier.

Direkt från gatan finns en lucka till butikens bageri och nybakat bröd och frallor kan erbjudas till förbipasserande från klockan halv sju på morgonen. Butikens yta har utökats till 750 kvadratmeter och antalet kassor är tio varav tre manuella och sju självbetjäningskassor. Totalt kommer ett 40-tal personer att arbeta i butiken.

 – Vi har frågat våra kunder vad de vill ha och många lyfter fram nybakat bröd, en manuell delikatessdisk och en större frukt- och gröntavdelning. Det är därför mycket glädjande att vi nu kan erbjuda våra kunder allt detta. Vi har anställt en konditor till vårt bageri och en fiskmästare, delikatessansvarig och kallskänka har rekryterats till vår manuella delikatessdisk, säger Nedzib Mustajbegovic butikschef Coop Sveavägen.

Coop Konsum Sveavägen byter namn till Coop Sveavägen

I början av mars öppnades Coop Centralen. I och med detta sjösattes ett pilotprojekt som innebär att ett antal butiker som byggs om eller nyöppnas enbart kommer att heta Coop och inte ha kedjenamnen Extra, Konsum eller Nära. Coop Konsum Sveavägen blir därmed Coop Sveavägen. Projektet kommer att utvärderas under 2013.

– Våra undersökningar och dialog med kunder och medlemmar visar att de efterfrågar ett mer enhetligt Coop. Det är mindre viktigt om butiken de handlar i heter Coop Nära, Coop Konsum eller Coop Extra. Dagens olika namn riskerar att förvirra snarare än vägleda kunderna som efterlyser enkelhet. Det viktiga är att vi skapar moderna och tydliga butiker som är anpassade efter den lokala efterfrågan, och det har vi gjort med Coop Sveavägen, säger Thomas Engelhart, vd för Coop Marknad.

Fokus på miljövänliga lösningar
Stora investeringar har gjorts för att göra butiken mer miljövänlig, som att samtliga kyl- och frysdiskar har försetts med glaslock. LED-belysning, lågenergifläktar och temperaturövervakningssystem är exempel på investeringar som bidrar till lägsta möjliga energiförbrukning.

 

Fakta om Coop Sveavägen:
Nyinvigningsdatum: 21 mars 2013
Adress: Sveavägen 70
Öppettider: mån-fre 07:00-22.00 lör-sön 08:00-22.00
Butikschef: Nedzib Mustajbegovic

 

 

För ytterligare information:
Nedzib Mustajbegovic, butikschef Coop Sveavägen, tel 010-741 83 71
Coops pressjour, tel 010-743 13 13

 • Coop fixar festen tillsammans med IJustWantToBeCool

  Coop fixar festen tillsammans med IJustWantToBeCool

  Med start måndagen den 30 januari och sex veckor framåt sätter Coop fullt fokus på snacks och underhållning tillsammans med humortrion IJustWantToBeCool och contentbyrån Splay One.
  Läs mer
 • Coop utökar återkallelse av ägg med fler datum

  Coop utökar återkallelse av ägg med fler datum

  Som en extra försiktighetsåtgärd utökas tidigare återkallelse av ägg och omfattar nu samtliga datum med bäst före-datum från 21 december 2022 till och med bäst före-datum 28 januari 2023. Återkallelsen görs med anledning av risk för salmonella. Återkallelsen gäller Coop Ägg Frigående 12-pack, Coop Ägg Frigående 24-pack samt Xtra Ägg Frigående 15-pack.
  Läs mer