Nyinvigning av Coop på Sveavägen i Stockholm

Idag slås dörrarna upp till nyrenoverade Coop på Sveavägen. En butik med ett nytt inredningskoncept och stort fokus på färskvaror. Butiken erbjuder ett eget bageri med stenugnsbakat bröd, en större frukt- och gröntavdelning och en manuell delikatessdisk för fisk, färdigmat, ost och charkuterier.

Direkt från gatan finns en lucka till butikens bageri och nybakat bröd och frallor kan erbjudas till förbipasserande från klockan halv sju på morgonen. Butikens yta har utökats till 750 kvadratmeter och antalet kassor är tio varav tre manuella och sju självbetjäningskassor. Totalt kommer ett 40-tal personer att arbeta i butiken.

 – Vi har frågat våra kunder vad de vill ha och många lyfter fram nybakat bröd, en manuell delikatessdisk och en större frukt- och gröntavdelning. Det är därför mycket glädjande att vi nu kan erbjuda våra kunder allt detta. Vi har anställt en konditor till vårt bageri och en fiskmästare, delikatessansvarig och kallskänka har rekryterats till vår manuella delikatessdisk, säger Nedzib Mustajbegovic butikschef Coop Sveavägen.

Coop Konsum Sveavägen byter namn till Coop Sveavägen

I början av mars öppnades Coop Centralen. I och med detta sjösattes ett pilotprojekt som innebär att ett antal butiker som byggs om eller nyöppnas enbart kommer att heta Coop och inte ha kedjenamnen Extra, Konsum eller Nära. Coop Konsum Sveavägen blir därmed Coop Sveavägen. Projektet kommer att utvärderas under 2013.

– Våra undersökningar och dialog med kunder och medlemmar visar att de efterfrågar ett mer enhetligt Coop. Det är mindre viktigt om butiken de handlar i heter Coop Nära, Coop Konsum eller Coop Extra. Dagens olika namn riskerar att förvirra snarare än vägleda kunderna som efterlyser enkelhet. Det viktiga är att vi skapar moderna och tydliga butiker som är anpassade efter den lokala efterfrågan, och det har vi gjort med Coop Sveavägen, säger Thomas Engelhart, vd för Coop Marknad.

Fokus på miljövänliga lösningar
Stora investeringar har gjorts för att göra butiken mer miljövänlig, som att samtliga kyl- och frysdiskar har försetts med glaslock. LED-belysning, lågenergifläktar och temperaturövervakningssystem är exempel på investeringar som bidrar till lägsta möjliga energiförbrukning.

 

Fakta om Coop Sveavägen:
Nyinvigningsdatum: 21 mars 2013
Adress: Sveavägen 70
Öppettider: mån-fre 07:00-22.00 lör-sön 08:00-22.00
Butikschef: Nedzib Mustajbegovic

 

 

För ytterligare information:
Nedzib Mustajbegovic, butikschef Coop Sveavägen, tel 010-741 83 71
Coops pressjour, tel 010-743 13 13

 • Coop Mini öppnar i Tystberga

  Coop Mini öppnar i Tystberga

  På torsdag den 2 december öppnar Coops andra helt obemannade butik. Denna gång är det Coop Butiker & Stormarknader som öppnar en Coop Mini i Tystberga utanför Nyköping. Coop Mini ställs ut tillfälligt som stöd när den befintliga Coop-butiken renoveras och kompletterar även onlinehandeln på orten.
  Läs mer
 • Tre glutenfria nyheter från Coop

  Tre glutenfria nyheter från Coop

  Coop stärker utbudet av glutenfritt inom de egna varumärkena Coop och Änglamark och lanserar tre nya glutenfria produkter. Samtliga produkter finns i butik och online redan nu.
  Läs mer