Nya affärschefer för Coop och X:-tra

Nya affärschefer för Coop och X:-tra

Coop Sverige rekryterar Krister Thid som ny affärschef för X:-tra. Han kommer närmast från Willys och rollen som Kategoriområdeschef. Sven Skarlöv, tidigare affärschef för X:-tra blir från 2 april ny affärschef för Coop-kedjan.

– Med Krister och Sven som nya affärschefer kan vi fortsätta på den inslagna banan och utveckla Coops arbete med kedjedrift. Det övergripande målet är att öka både försäljning och lönsamhet inom respektive format och skapa mer nytta för våra medlemmar. Med nyrekryteringen är sista pusselbiten på plats i ledningen och vi har ett oerhört starkt och kompetent team för våra kedjor i form av Krister, Sven och Ola, säger Per Magnusson, direktör Kedja på Coop Sverige AB.

Krister Thid är skolad i dagligvaruhandeln och har arbetat med lågpris i 30 år, varav 23 inom Willys och Willys Hemma. Han har haft roller i allt från butikschef till gruppchef för etablering.

– Det ska bli fantastiskt roligt att börja på Coop och en personlig utmaning, vilket jag gillar. Det är ingen tvekan om att lågpris kommer att fortsätt öka totalt sett i Sverige och det finns ett starkt momentum för Coop att ta sin andel av lågprissegmentet, säger Krister Thid, som i samband med rollen lämnar Borås för Stockholm.

Under 2021 började Coop testa det nya butiksformatet X:-tra. Idag finns närmare 60 butiker runt om i Sverige och fler kommer att tillkomma. Butikerna inom X:-tra har ett tydligt priserbjudande där pris är i fokus varje dag. En X:-tra-butik är en rymlig och bostadsnära butik som fokuserar på pris, med ett väl anpassat sortiment som täcker alla vardagsbehov.

Sven Skarlöv började som affärschef för affärschef X:-tra under 2023. Nu skiftar han roll och tar över ansvaret för arbetet inom Coop-kedjan. Det finns i dag över 650 butiker över hela landet med formatet Coop.

– Det är ett arbete som passar min bakgrund och kompetens ypperligt från tidigare arbeten. Jag ser fram emot att tillsammans med föreningarna utveckla Coop-formatet. Det stora antalet Coop-butiker är inte viktigt bara för Coop i sig med sin numerär, utan framför allt för våra medlemmar och samhället i stort. Coop-butikerna finns nära våra medlemmar och gör det möjligt att göra hållbara val och handla varor till bäst pris för medlem, säger Sven Skarlöv.

Fram till dess att Krister Thid tillträder är Sven Skarlöv tf chef för X:-tra. Ola Andersson är sedan tidigare affärschef för Stora Coop.

För mediefrågor, kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se 

 • Coop Syd startar ny verksamhet i Malmö för att växa online

  Coop Syd startar ny verksamhet i Malmö för att växa online

  Coop Syd startar ny plock- och logistikhubb för sin onlinehandel. Det blir en så kallad dark store som placeras i Malmö och som ligger i direkt förbindelse med Coop Logistiks omlastningscentral och distributörens lokaler. Med den här satsningen kan Coop Syd erbjuda onlinehandel till hela Blekinge och Skåne och samtidigt sänka logistikkostnaderna.
  Read more
 • Viktiga skeenden i Kooperativa Förbundets historia i en ny bok

  Viktiga skeenden i Kooperativa Förbundets historia i en ny bok

  Att lära av historien för att ta avstamp in i framtiden är en viktig del i alla organisationers utveckling. I samband med årsstämman den 17 april och med anledning av att förbundet fyller 125 år ger KF nu ut en ny bok. Boken speglar KF:s historia från sent 1800-tal till tidigt 2000-tal. Författare till boken är Anders L. Johansson, tidigare professor och docent vid Uppsala universitet.
  Read more