Nya affärschefer för Coop och X:-tra

Nya affärschefer för Coop och X:-tra

Coop Sverige rekryterar Krister Thid som ny affärschef för X:-tra. Han kommer närmast från Willys och rollen som Kategoriområdeschef. Sven Skarlöv, tidigare affärschef för X:-tra blir från 2 april ny affärschef för Coop-kedjan.

– Med Krister och Sven som nya affärschefer kan vi fortsätta på den inslagna banan och utveckla Coops arbete med kedjedrift. Det övergripande målet är att öka både försäljning och lönsamhet inom respektive format och skapa mer nytta för våra medlemmar. Med nyrekryteringen är sista pusselbiten på plats i ledningen och vi har ett oerhört starkt och kompetent team för våra kedjor i form av Krister, Sven och Ola, säger Per Magnusson, direktör Kedja på Coop Sverige AB.

Krister Thid är skolad i dagligvaruhandeln och har arbetat med lågpris i 30 år, varav 23 inom Willys och Willys Hemma. Han har haft roller i allt från butikschef till gruppchef för etablering.

– Det ska bli fantastiskt roligt att börja på Coop och en personlig utmaning, vilket jag gillar. Det är ingen tvekan om att lågpris kommer att fortsätt öka totalt sett i Sverige och det finns ett starkt momentum för Coop att ta sin andel av lågprissegmentet, säger Krister Thid, som i samband med rollen lämnar Borås för Stockholm.

Under 2021 började Coop testa det nya butiksformatet X:-tra. Idag finns närmare 60 butiker runt om i Sverige och fler kommer att tillkomma. Butikerna inom X:-tra har ett tydligt priserbjudande där pris är i fokus varje dag. En X:-tra-butik är en rymlig och bostadsnära butik som fokuserar på pris, med ett väl anpassat sortiment som täcker alla vardagsbehov.

Sven Skarlöv började som affärschef för affärschef X:-tra under 2023. Nu skiftar han roll och tar över ansvaret för arbetet inom Coop-kedjan. Det finns i dag över 650 butiker över hela landet med formatet Coop.

– Det är ett arbete som passar min bakgrund och kompetens ypperligt från tidigare arbeten. Jag ser fram emot att tillsammans med föreningarna utveckla Coop-formatet. Det stora antalet Coop-butiker är inte viktigt bara för Coop i sig med sin numerär, utan framför allt för våra medlemmar och samhället i stort. Coop-butikerna finns nära våra medlemmar och gör det möjligt att göra hållbara val och handla varor till bäst pris för medlem, säger Sven Skarlöv.

Fram till dess att Krister Thid tillträder är Sven Skarlöv tf chef för X:-tra. Ola Andersson är sedan tidigare affärschef för Stora Coop.

För mediefrågor, kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se 

 • Coops matkreatör Sara Begner släpper kokbok med budgetrecept

  Coops matkreatör Sara Begner släpper kokbok med budgetrecept

  Nu kommer klassikern och Sveriges mest sålda kokbok i ny skrud. I juli släpps en ny utgåva av Vår kokbok på temat på allas läppar: ”budget”.
  Read more
 • Dags att nominera till Änglamarkspriset 2024

  Dags att nominera till Änglamarkspriset 2024

  Nu är det dags att nominera till Änglamarkspriset 2024. I hela 22 år har Coop och KF tillsammans med Änglamarksfamiljerna Alfredson, Danielsson och Taube stöttat unga eldsjälar som genom sin verksamhet bidrar till en mer hållbar och positiv framtid för sin egen och kommande generationer. Prissumman på 250 000 kronor ska bidra till att dessa hållbarhetsentreprenörer kan förverkliga sina idéer och mål.
  Read more