Ny styrelseordförande i Konsumentföreningen Göta

Vid Kf Götas årsstämma den 8 maj fattades bl a beslut om en ny ordförande för styrelsen i Kf Göta. Föreningens nye ordförande heter Håkan Smith och är sedan länge ett välkänt namn inom den konsumentkooperativa rörelsen.

Smith kom till Kf Göta som ansvarig för försäljnings- och marknadsfrågor samt butiksdrift redan år 1998. Smith avancerade sedan till vd för hela föreningen år 2003. Detta uppdrag innehade han sedan till början av år 2013, då han avgick i enlighet med gällande avtal. Det är således en ny ordförande med en djup kunskap om föreningen.

Detsamma kan man även säga om den avgående ordföranden, Jarl Karlsson. Han kom till Kf Göta i samband med bildandet av föreningen år 1991. Karlsson var då styrelseordförande i Konsum Domus Jönköpings län, en av de föreningar som vid detta tillfälle genom en omfattande fusion bildade Kf Göta.

Under åren 1991 – 2001 var Karlsson styrelsens vice ordförande men övergick år 2002 till att bli ordinarie ordförande efter Sven Nilsson. Denna position innehade han således i 12 år, d v s fram till årets föreningsstämma.

För ytterligare information kontakta
VD Tord Rosenlund, tel 0470-315 21, tord.rosenlund@kfgota.se
Ordf. Håkan Smith, tel 070-579 54 11, hakan.smith@kfgota.se

 • Nu öppnar Coop Hagastaden – Stockholms mest innovativa matbutik

  Nu öppnar Coop Hagastaden – Stockholms mest innovativa matbutik

  Den 6:e oktober öppnar Coops nya butik i Hagastaden i Stockholm. Här kommer ny teknik möta lokalt mathantverk. Från det egna restaurangköket erbjuds härliga rätter att köpa hem eller äta på plats i bistron, tillsammans med en god dryck noga utvald av butikens sommelier.
  Läs mer
 • Coop öppnar ny butik i centrala Kävlinge

  Coop öppnar ny butik i centrala Kävlinge

  Coop öppnar på torsdag den 24 september en helt ny butik i Kävlinge. Butiken får ett centralt läge i den nya stadsdelen Stationsstaden. Matglädje kommer att stå i fokus i den drygt 2 000 kvm stora butiken när den har premiär.
  Läs mer