Ny styrelseordförande i Konsum Värmland I samband med föreningsstämman i onsdags utsågs George Axelsson, Borgvik, till ny styrelseordförande i Konsum Värmland.

Han efterträder Sven-Olof Ohlsson, Rottneros, som efter närmare 40 år som förtroendevald inom kooperationen trappar ned på uppdragen.

George Axelsson, 59 år, har ett gediget förflutet inom bankvärlden. Han har verkat i 35 år inom Sparbanken varav ett 30-tal år inom arbetsledande befattningar, bl a som chef för kontoren i Kil, Skoghall, hela kontorsrörelsen inom Karlstad och som ansvarig för bankens företagskontakter.

* Jag har haft förmånen att komma i kontakt med företag av olika storlekar och former. Att ha arbetat med olika kundkategorier har gett mig värdefulla referenspunkter som kan komma till nytta i mitt nya uppdrag, säger George
Axelsson.

George har också tidigare erfarenheter inom Konsum Värmland. De senaste två åren har han haft förtroendeuppdraget som revisor. Dessförinnan var han Sparbankens kontaktperson gentemot föreningen.

* Mina tidigare kontakter med Konsum Värmland, både genom mitt förtroendeuppdrag och mitt arbete, har lärt mig att föreningen är mycket välskött och har framtiden för sig. Jag ser därför fram mot mitt nya uppdrag, och hoppas självklart på en fortsatt positiv utveckling.

* George har stora erfarenheter, ett brett kontaktnät och är väl insatt inom detaljhandeln. Jag ser därför fram mot ett fortsatt gott samarbete inom styrelsen, avslutat VD Leif Olsson.

Fakta Konsum Värmland
Konsum Värmland är landets största traditionella Konsumförening och bedriver verksamhet i ett 60-tal butiker, Obs! Bergvik, lagercentral, färskvarucentral, bageri, charkfabrik och transportcentral. Sedan årsskiftet ingår även lågpriskedjan Pekås som ett självständigt dotterbolag. Föreningen ägs av sina 100 000 medlemmar, som via stämmorna utser butiksråd och förvaltningsråd. Förvaltningsrådet har till uppgift att utse styrelse.

– – –

För ytterligare information kontakta; George Axelsson tel 0555-74136 eller
VD Leif Olsson 054-220100