Ny prissänkning av Coop på vardagsvaror inför påsk och ramadan

Ny prissänkning av Coop på vardagsvaror inför påsk och ramadan

Sött, salt, färskt och fryst – varor för dagens alla måltider ryms i Coops prissänkning för medlemmar under veckorna 11-15.

– Vi är snart ett år inne i den kontinuerliga och intensifierade prissänkning vi gör för våra 3,9 miljoner medlemmar där vi erbjuder dem vårt bästa pris. Den 11 mars är det både start på en ny period av sänkta priser på vardagsvaror och premiär för flera nyheter inom vårt prisvärda EVM-sortiment, bland annat med vår glutenfria pizza Margherita. Coop är först av dagligvarukedjorna med att ta fram en glutenfri produkt av den populära maträtten, säger Marie Nygren, vd Coop Sverige.

Bland varorna som får sänkt pris under perioden den 11 mars till 14 april märks färska proteiner i form av ekologiska köttbullar, kebab, tex-mex kyckling och gyros, ekologiska mejeriprodukter som mild yoghurt och mozzarella, frysta grönsaker som sugar snaps, hackad lök och haricots verts, fikafavoriter som kolasnittar, syltkakor och kanelbullar, ramadan-favoriter som dadlar, smördeg och ris samt användbara hushållsartiklar som rengöringssprejer, tvål och tandborstar.

Perioden sammanfaller med två av årets stora mathögtider, påsken och Eid al-fitr.

– Jag hoppas att det här kan sätta guldkant på ett efterlängtat firande, säger Marie Nygren.

Totalt omfattar prissänkningen ett 40-tal produkter under Coops egna varumärken Coop, Änglamark och Xtra. De sänkta priserna gäller i samtliga Coop och Stora Coop i Sverige.

För att ta del av prissänkningen behöver man vara medlem i någon av Coops 26 konsumentföreningar. I dag är över 3,9 miljoner svenskar medlemmar inom Coop.

För mediefrågor, kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se