Ny HR-direktör på KF/Coop

KF/Coop har rekryterat en ny HR- direktör. Hon heter Karin Bartholf och kommer närmast från en motsvarande tjänst i Eltel-koncernen, ett ledande teknikbolag med cirka 8000 medarbetare i Europa, inklusive cirka 1800 i Sverige. Karin kommer att ha koncernövergripande HR-ansvar och blir medlem av koncernledningen, Coop Management Team.

Karin Bartholf har en lång och gedigen HR-bakgrund som bland annat innefattar att hon varit HR-direktör på Dell Computers i Sverige, Compac Sweden och Microsoft Nordic. Hon har dessutom varit egen konsult inom HR och ledarutbildning.

– Jag är väldigt glad över att Karin nu kommer till oss och är övertygad om att hennes tunga bakgrund, hennes energi och ledarskap blir mycket värdefull på vår resa mot ett starkt och lönsamt företag. Hanteringen och utvecklingen av våra medarbetare och organisation är en av våra allra viktigaste konkurrensparametrar, säger Frank Fiskers, vd och koncernchef på KF/Coop.

Karin Bartholf ser fram mot att bli en del av det redan starka KF-teamet och att arbeta i den utmanande och viktiga dagligvarubranschen.

– Jag tycker verkligen att det här ska bli jättespännande och roligt, inte minst med tanke på den offensiva förändringsresa som pågår på KF och Coop där HR-frågorna är en viktig framgångsfaktor, säger Karin Bartholf.

Karin Bartholf börjar på KF/Coop i början av 2013.

För ytterligare information:
Frank Fiskers, vd & koncernchef KF/Coop, tel. 070-664 55 51
Coops pressjour, tel. 08-743 23 33

 • Coop Mini öppnar i Tystberga

  Coop Mini öppnar i Tystberga

  På torsdag den 2 december öppnar Coops andra helt obemannade butik. Denna gång är det Coop Butiker & Stormarknader som öppnar en Coop Mini i Tystberga utanför Nyköping. Coop Mini ställs ut tillfälligt som stöd när den befintliga Coop-butiken renoveras och kompletterar även onlinehandeln på orten.
  Läs mer
 • Tre glutenfria nyheter från Coop

  Tre glutenfria nyheter från Coop

  Coop stärker utbudet av glutenfritt inom de egna varumärkena Coop och Änglamark och lanserar tre nya glutenfria produkter. Samtliga produkter finns i butik och online redan nu.
  Läs mer