Ny HR-direktör på KF/Coop

KF/Coop har rekryterat en ny HR- direktör. Hon heter Karin Bartholf och kommer närmast från en motsvarande tjänst i Eltel-koncernen, ett ledande teknikbolag med cirka 8000 medarbetare i Europa, inklusive cirka 1800 i Sverige. Karin kommer att ha koncernövergripande HR-ansvar och blir medlem av koncernledningen, Coop Management Team.

Karin Bartholf har en lång och gedigen HR-bakgrund som bland annat innefattar att hon varit HR-direktör på Dell Computers i Sverige, Compac Sweden och Microsoft Nordic. Hon har dessutom varit egen konsult inom HR och ledarutbildning.

– Jag är väldigt glad över att Karin nu kommer till oss och är övertygad om att hennes tunga bakgrund, hennes energi och ledarskap blir mycket värdefull på vår resa mot ett starkt och lönsamt företag. Hanteringen och utvecklingen av våra medarbetare och organisation är en av våra allra viktigaste konkurrensparametrar, säger Frank Fiskers, vd och koncernchef på KF/Coop.

Karin Bartholf ser fram mot att bli en del av det redan starka KF-teamet och att arbeta i den utmanande och viktiga dagligvarubranschen.

– Jag tycker verkligen att det här ska bli jättespännande och roligt, inte minst med tanke på den offensiva förändringsresa som pågår på KF och Coop där HR-frågorna är en viktig framgångsfaktor, säger Karin Bartholf.

Karin Bartholf börjar på KF/Coop i början av 2013.

För ytterligare information:
Frank Fiskers, vd & koncernchef KF/Coop, tel. 070-664 55 51
Coops pressjour, tel. 08-743 23 33

 • Två av tre svenskar kommer att förändra sina matvanor i år

  Två av tre svenskar kommer att förändra sina matvanor i år

  Nytt år, nya möjligheter. Många svenskar ser ett nytt år som ett bra tillfälle att skapa nya vanor och att ändra sina matvanor. En undersökning bland 1 300 svenskar som genomförts på uppdrag av Coops Matometer visar tydligt att fler personer i storstadsområden och fler kvinnor än män vill ändra något med sina matvanor. Det vanligaste är att man vill äta mindre sötsaker, och hela fyra av fem tillfrågade tror också att de kommer att lyckas med sin förändring i det nya året.
  Läs mer
 • EnterCard och Coop Sverige i nytt samarbete

  EnterCard och Coop Sverige i nytt samarbete

  EnterCard Group AB och Coop Sverige AB har ingått avtal som innebär att EnterCard kommer att erbjuda kreditkort till Coops medlemmar. Det nya samarbetet innebär att Coops kreditkort från och med mars kommer att uppgraderas med flera nya funktioner och tjänster.
  Läs mer