Ny HR-direktör på KF/Coop

KF/Coop har rekryterat en ny HR- direktör. Hon heter Karin Bartholf och kommer närmast från en motsvarande tjänst i Eltel-koncernen, ett ledande teknikbolag med cirka 8000 medarbetare i Europa, inklusive cirka 1800 i Sverige. Karin kommer att ha koncernövergripande HR-ansvar och blir medlem av koncernledningen, Coop Management Team.

Karin Bartholf har en lång och gedigen HR-bakgrund som bland annat innefattar att hon varit HR-direktör på Dell Computers i Sverige, Compac Sweden och Microsoft Nordic. Hon har dessutom varit egen konsult inom HR och ledarutbildning.

– Jag är väldigt glad över att Karin nu kommer till oss och är övertygad om att hennes tunga bakgrund, hennes energi och ledarskap blir mycket värdefull på vår resa mot ett starkt och lönsamt företag. Hanteringen och utvecklingen av våra medarbetare och organisation är en av våra allra viktigaste konkurrensparametrar, säger Frank Fiskers, vd och koncernchef på KF/Coop.

Karin Bartholf ser fram mot att bli en del av det redan starka KF-teamet och att arbeta i den utmanande och viktiga dagligvarubranschen.

– Jag tycker verkligen att det här ska bli jättespännande och roligt, inte minst med tanke på den offensiva förändringsresa som pågår på KF och Coop där HR-frågorna är en viktig framgångsfaktor, säger Karin Bartholf.

Karin Bartholf börjar på KF/Coop i början av 2013.

För ytterligare information:
Frank Fiskers, vd & koncernchef KF/Coop, tel. 070-664 55 51
Coops pressjour, tel. 08-743 23 33

 • Nya affärschefer för Coop och X:-tra

  Nya affärschefer för Coop och X:-tra

  Coop Sverige rekryterar Krister Thid som ny affärschef för X:-tra. Han kommer närmast från Willys och rollen som Kategoriområdeschef. Sven Skarlöv, tidigare affärschef för X:-tra blir från 2 april ny affärschef för Coop-kedjan.
  Read more
 • Coop återkallar Coop Rostbiff skivad, 90 gram

  Coop återkallar Coop Rostbiff skivad, 90 gram

  Coop återkallar Coop Rostbiff skivad av egna varumärket Coop som en försiktighetsåtgärd. Produkten kan innehålla listeria. Det var vid en regelbunden provtagning som listeria påvisades i Coop skivade rostbiff, med bäst före-datum 2024-04-12.
  Read more