Ny Coop Extra till Karlskrona när KBK tar över

– Vi kommer att satsa stort på vår nya butik, säger Glenn Ericsson, föreningsledare i Kristianstad Blekinge Konsumentförening (KBK).

Det är Coop Forum på Amiralen i Karlskrona som nu görs om en till en ny fräsch Coop Extra, Sveriges snabbast växande supermarketkedja under 2009, i samband med att KBK nu tar över driften av butiken.

Förändringarna har redan inletts och medarbetarna informerades tidigare idag. – Vi ska nu satsa rejält på den här butiken både när det gäller utseende och innehåll. Vår ambition är att utveckla den här Coop Extra till Karlskronas bästa matbutik där vi ska överträffa våra medlemmars och kunders förväntningar. Man ska känna att det är en modern butik, där matglädje, inspiration och inte minst färskvaror som butiksbakat, manuella kött/delikatess/ost avdelningar, hemlagad mat i butik plus en frukt- och gröntavdelning som är oemotståndlig sju dagar i veckan. En viktig del i kunderbjudandet kommer att utgöras av lokalproducerad ”Mat från regionen”. Med andra ord så handlar det om fullt fokus på färskvarorna!

Butiken har tidigare ägts av Coop Butiker och Stormarknader AB där också medarbetarna varit anställda. – Vi kommer att erbjuda samtliga medarbetare att följa med över till oss för att arbeta på den nya Coop Extra, säger Glenn Ericsson.

– Vi i KBK är mycket nöjda med att det nu blir möjligt för föreningen att överta driften för butiken som ligger inom vårt naturliga verksamhetsområde. Våra ägarmedlemmar har aktualiserat frågan sedan många år tillbaka och den har nu glädjande nog funnit sin lösning.

Vi ser fram emot att kunna vara helt klara med omställningen till den nya Coop Extra butiken i god tid före årets julförsäljning.

För mer information kontakta gärna Glenn Ericsson, föreningsledare Kristianstad Blekinge Konsumentförening 0709-305 117 Coops pressjour 08-743 23 33

Kristianstad Blekinge Konsumentförening bedriver verksamhet i Kristianstad län, Mellanskåne och Blekinge. Föreningen har försäljning i ett Domushus, 2 Coop Extra, 13 Coop Konsum, 2 Coop Nära samt 3 möbelvaruhus. Omsättningen uppgick 2009 till 1,2 mdr kr. Antalet anställda är ca 400 och föreningen ägs av drygt 127.000 medlemmar.

 • EnterCard och Coop Sverige i nytt samarbete

  EnterCard Group AB och Coop Sverige AB har ingått avtal som innebär att EnterCard kommer att erbjuda kreditkort till Coops medlemmar. Det nya samarbetet innebär att Coops kreditkort från och med mars kommer att uppgraderas med flera nya funktioner och tjänster.
  Läs mer
 • Mer än var tredje måltid vegetarisk i storstäderna

  Mer än var tredje måltid vegetarisk i storstäderna

  Den vegetariska trenden fortsätter att vara stark. I november var hela 34,6 procent av måltiderna i storstadsregionerna lakto-ovo vegetariska visar Matometerns Vego-index som baserar sig på 12 000 måltider.
  Läs mer