Nu kommer Coops lågpriskoncept till Gävle

Nu kommer Coops lågpriskoncept till Gävle

Efter lyckade lanseringar i Västerås och Örebro står Gävle näst på tur för Coops lågprisbutikskoncept X:-tra. Inom kort får Coop Fjällbacken ny kostym och namn.

– Butikskonceptet X:-tra har verkligen fått vind i seglet i dessa tuffa ekonomiska tider. Vi har lyssnat på våra medlemmar och kunder och ser fram emot att välkomna dem till vår nya butik, Coops första X:-tra i Gävle. I våra X:-tra-butiker, som har allt du behöver för vardagen, är pris alltid i fokus. Som kund kan du räkna med schyssta priser varje dag, säger Marcus Forsberg, Affärsområdeschef Coop Mitt.

X:-tra-butiken på Atlasgatan på Brynäs i östra Gävle blir Coop Mitts elfte i ordningen att öppna och kommer ha cirka 4500 artiklar i sortimentet. X:-tra är ett butiksformat på den svenska dagligvarumarknaden som i bostadsnära butiker fokuserar på pris, med ett väl utvalt sortiment med välkända varor som täcker alla vardagsbehov. Butiken erbjuder även varje vecka flera riktigt bra klipp och kampanjer för att förstärka priserbjudandet ytterligare.

– Det här är en viktig och efterfrågad satsning för oss, där vi ytterligare förstärker vårt erbjudande till medlemmar och kunder i området. Prisvärdhet är viktigt i alla våra butiker men här ser vi en möjlighet att bredda oss och erbjuda ett butiksformat där vi jobbar med pris varje dag, säger Magnus Wåhlander, vd Coop Mitt.

Butiksformatet X:-tra – en del av Coop – är ett butikskoncept med eget sortiment, egen grafisk profil, egen kommunikation och egen butiksdrift som i år firar två år som butikskoncept med numera runt ett 60-tal butiker runtom i landet. Att X:-tra är en del av Coop innebär att det nya butiksformatet kan dra nytta av Coops inköpsavdelnings förhandlingskraft och leverantörskrav.

Butikens öppettider är mån-lör 08-20, och söndag 10-20. Butikschef är Egemen Ustun som arbetat inom Coop under närmare sex år. Under premiärdagen kommer butiken att vara laddad med öppningserbjudanden och fika.

Coop Mitts 11 X:-trabutiker

1 Askersund

2 Hallsberg

3 Arboga

4 Edsbyn

5 Stengatan, Västerås

6 Viksängsgatan, Västerås

7 Bangatan, Västerås

8 Haga, Örebro

9 Markbacken, Örebro

10 Surahammar

11 Fjällbacken, Gävle

Om X:-tra – en del av Coop
Hos X:-tra är priset alltid i fokus, varje dag. X:-tra är en rymlig och bostadsnära butik som har ett väl anpassat sortiment som täcker alla vardagsbehov. Butiken har schyssta priser på allt man behöver och varje vecka erbjuds flera riktigt bra klipp och kampanjer. Att X:-tra är en del av Coop innebär att butiksformatet kan dra nytta av förhandlingskraften som Coops inköpsavdelning besitter för att alltid kunna erbjuda medlemmar och kunder schyssta priser på allt i butiken.
Läs mer om X:-tra här: www.x-tra.se

För mer information kontakta:
Marcus Forsberg, Affärsområdeschef Coop Mitt, marcus.forsberg@coopmitt.se 072-2201256, alt.
Coops presstjänst på 010-743 13 13 eller media@coop.se

 • Coops matkreatör Sara Begner släpper kokbok med budgetrecept

  Coops matkreatör Sara Begner släpper kokbok med budgetrecept

  Nu kommer klassikern och Sveriges mest sålda kokbok i ny skrud. I juli släpps en ny utgåva av Vår kokbok på temat på allas läppar: ”budget”.
  Read more
 • Dags att nominera till Änglamarkspriset 2024

  Dags att nominera till Änglamarkspriset 2024

  Nu är det dags att nominera till Änglamarkspriset 2024. I hela 22 år har Coop och KF tillsammans med Änglamarksfamiljerna Alfredson, Danielsson och Taube stöttat unga eldsjälar som genom sin verksamhet bidrar till en mer hållbar och positiv framtid för sin egen och kommande generationer. Prissumman på 250 000 kronor ska bidra till att dessa hållbarhetsentreprenörer kan förverkliga sina idéer och mål.
  Read more