Nu inleds Från Sverige-veckorna i Coops butiker

Nu inleds Från Sverige-veckorna i Coops butiker

Från 18 september till den 1 oktober sätter Coop extra fokus på svenskproducerade råvaror och livsmedel.

För att gagna såväl kunder, produktion, företag och handeln i Sverige belyser Coop för fjärde året i rad Från Sverige-märkta varor, i år på temat ”Välj svenskt när du handlar”. Varor med märket ”Från Sverige” betyder att det är odlat, fött och uppvuxet, förädlat, förpackat samt kontrollerat i Sverige.

Coop har en stor bredd av råvaror, livsmedel och växter som är ursprungsmärkta med Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige. Enligt en undersökning från Demoskop (Attitydundersökning 2023) letar närmare 60 procent alltid efter svenskt ursprung när de handlar livsmedel.

– Med tydligare butiksexponering gör vi det enklare för våra kunder och medlemmar att göra medvetna val av produkter, säger Mattis Bergquist, Hållbarhetschef Coop Sverige.

– Genom att välja till exempel kött och mjölk från Sverige bidrar det till att stärka den svenska livsmedelsproduktionen och den svenska självförsörjningsförmågan. Så kom ihåg att titta efter märket när du handlar, fortsätter Mattis.

Smaka på Från Sverige

På Stora Coop Bromma, även med i slutrundan av nominerade till Årets Butik i ansedda Dagligvarugalan, kommer det i år (kl. 12-19 den 29 september och kl. 11-17 den 30 september) att finnas en minimarknad ”Smaka på Från Sverige”, där kunder och medlemmar bjuds på en ärtig och smakrik grön ärtsoppa av svenska råvaror efter recept från Ida Bauhn, lagkapten för Svenska Kocklandslaget. Företag som deltar på minimarknaderna är Lantmännen, Leksands Knäckebröd, Frödinge, SIA Glass, Gäsene Mejeri, HK Scan, Värmdö Musteri samt Äppelriket.

I dag finns cirka 12 000 produkter (läs mars 2023) godkända för märkningen ”Från Sverige”. Kännedomen om märkena är hög (885) och förtroendet lika så (79%).

För mediefrågor, kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se