Nu får även Söderhamn Coops mobila Hämtaskåp

Nu får även Söderhamn Coops mobila Hämtaskåp

Med start måndag 6 november kan boende i Söderhamn och omnejd hämta ut sina beställningar från Coop i ett mobilt e-handelsskåp.

Under hösten kom Coop Mitt med det tråkiga beskedet att Stora Coop Söderhamn stänger porterna under vecka 44, detta som konsekvens av att butiken gått med förlust under en längre tid som något som inte längre var försvarbart. Jakten på nya lokaler pågår för fullt och förhoppningen är att skapa utrymme för en Coop eller X:-tra butik i framtiden för Söderhamnsborna.

I väntan på en butik placerar nu Coop Mitt mobila Hämtaskåp på orten, berättar Magnus Wåhlander vd på Coop Mitt. Skåpen, som innehåller såväl kyl- som frysboxar hittas på parkeringen vid Alcro Färg & Tapet Söderhamn på Växelgatan. Varorna levereras ut av Stora Coop Bollnäs.
–    Det känns verkligen bra, även om vi förstår att det inte ger samma upplevelse, att vi fortsatt kan erbjuda våra medlemmar och kunder Coops stora och starka sortiment, säger Magnus Wåhlander.

–    Vi placerade nyligen ut mobila Hämtaskåp i Sandviken, och vi har redan märkt av ett stort intresse för tjänsten. Det är många som vill prova nyheten. Att beställa på nätet för att redan nästa dag hämta ut är något som många av uppskattar som en smidig service och sätt att handla. Självklart ger vi inte vika på att hitta en permanent butikslösning för Söderhamn. Coop tänker vara en del av vardagen här, en mötesplats för matglädje, hållbara varor och inspiration, fortsätter Magnus som även meddelar att Coop Mitt kommer skicka ut ett välkomsterbjudande med rabatt till alla som varit kunder på Stora Coop Söderhamn.

Hämta-skåpen omfattar 24 frysskåp och 27 kylskåp, Leverans till skåpen sker varje vardag från Stora Coop Bollnäs, med en kapacitet på 20 ordrar om dagen, men kan utökas om efterfrågan finns. Kunder kan hämta ut sina varor mellan kl. 12-16 eller kl. 16-21.

Vill du veta mer? Kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se