Nu börjar rekryteringen till Coops varuterminal – 300 jobb under 2023

Nu börjar rekryteringen till Coops varuterminal – 300 jobb under 2023

Coop växer och investerar i en ny varuterminal i Eskilstuna. Nu påbörjas rekryteringen av de många personer som ska se till att en av Europas mest moderna varuterminaler startar upp i september. 300 medarbetare kommer att anställas under 2023.  

I Eskilstuna logistikpark bygger Coop nytt. Den nya varuterminalen kommer att bli en av Europas största helautomatiserade terminaler för livsmedel, och blir tillsammans med en ny logistiklösning hjärtat i Coops varuförsörjning.

Till den nya anläggningen följer 135 nuvarande Coop-medarbetare med. Dessutom ska 300 nya personer anställas under året.

Vi startar nu upp en historiskt stor rekrytering för Coops del. Vi söker flera hundra personer som vill vara med och öppna upp en helt ny arbetsplats tillsammans med oss. Här får man vara med och utveckla framtidens logistik samtidigt som vi som erbjuder en stabil arbetsplats – mat behövs i alla tider, säger Ulf Axelsson, chef terminaler Coop Logistik.

Av de 300 medarbetarna som ska rekryteras under 2023 kommer cirka 250 tjänster vara i produktionen. Därtill kommer drygt 60 tjänstemän rekryteras av Coop och Coops partner SSI Schäfer som ansvarar för service och driftsäkerhet på terminalen.

Processerna på varuterminalen i Eskilstuna är liknande som de Coop har på sina manuella lager idag, såsom varumottagning, olika typer av plock av varor samt utlastning till bilar eller tåg. Den stora skillnaden i framtidens helautomatiserade terminal är att många processer sköts av robotar, där medarbetarna samverkar med tekniken för att säkra en bra leverans till Coops butiker.

En god och hållbar arbetsmiljö 

Coop har investerat i ett helautomatiserat lager som säkrar en bra arbetsmiljö för medarbetarna samtidigt som totaleffektiviteten blir större än på dagens lager. Att arbeta på varuterminalen i Eskilstuna innebär att man är en viktig del i kedjan som förser Coops butiker med varor. Dessutom vill Coop skapa en arbetsplats som är hållbar för medarbetarna.

Vi gör stora insatser för att skapa en arbetsplats där våra medarbetare trivs och vill vara. Vi har byggt in utrymmen för gemensamma aktiviteter så som gym, träningshall och ställen att umgås på. Det här är också en arbetsplats som skiljer sig mycket från traditionella lagerjobb eftersom vi dels med vår satsning på automation tar bort de tunga lyften och dels kommer att erbjuda stor möjlighet till kompetensutveckling, säger Ulf Axelsson, chef terminaler Coop Logistik.

Arbetstillfällena kommer att utannonseras löpande under året. Alla tjänster kommer att finnas på www.coop.se/jobb. Dessutom samarbetar Coop med de tre olika rekryteringsbolag; Arena Personal, Lernia samt Libera för att hitta rätt medarbetare till jobben.

Fakta

 • Från Eskilstuna kommer Coops mer än 800 butiker att förses med varor inom kategorierna färskvaror, kolonial och nonfood-varor.
 • Coops terminal blir en av Europas största helautomatiserade terminaler för livsmedel.
 • De första varorna från terminalen kommer att gå ut i butik i september 2023. Sommaren 2024 planeras anläggningen vara i full drift.
 • Anläggningen har tågspår hela vägen fram till in- och utlastning. Det betyder att Coops 600 meter långa eldrivna tåg kan lasta och lossa varor flera gånger per dag.
 • Coop bygger en av Sveriges största takbyggda solcellsanläggningar på taket. Solcellsanläggning består av 14 400 solcellspaneler på en yta som motsvarar hela 38 000 kvadratmeter. Solcellerna kommer att producera cirka en tredjedel av anläggningens elbehov.

För mer information kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se 

 • Coop Sverige AB ställer om organisationen för att öka medlemsnyttan

  Coop Sverige AB ställer om organisationen för att öka medlemsnyttan

  Coop Sverige AB gör nu en omställning av organisationen för att öka konkurrenskraften och kunna ge bättre priser och erbjudanden till Coop i Sveriges över 3,9 miljoner medlemmar. Förändringen innebär en neddragning på cirka 100 tjänster vid kontoret i Solna som tillsammans med andra åtgärder ger en kostnadsminskning om drygt 300 miljoner kronor.
  Read more
 • Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Stockholm

  Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Stockholm

  Coop har den billigaste hemlevererade matkassen online av alla dagligvaruaktörerbåde i Stockholm och Malmö, enligt en ny undersökning från Matpriskollen. Matkassen från Stora Coop i Stockholm är billigast och kostar 2 310 kr där den dyraste kostar 2 811 kronor, enligt Matpriskollens undersökning. I undersökningen är Coops medlemsbonus, som kan ge nästan 7,5 procent i rabatt när man storhandlar för 10 000 kr/månad, inräknad.
  Read more