Nominera årets miljöhjältar till Änglamarkspriset 2021 – nomineringen är i gång

Nominera årets miljöhjältar till Änglamarkspriset 2021 – nomineringen är i gång

Änglamarkspriset delas årligen ut till personer, organisationer eller initiativ som har gjort särskilt värdefulla insatser inom svensk miljö och ekologi. Priset riktar sig till unga som bidrar till en mer hållbar framtid. Bakom Änglamarkspriset står KF och familjerna Danielsson, Alfredson och Taube.

Änglamarkspriset har delats ut varje år sedan år 2002 för att uppmuntra och lyfta fram goda initiativ inom svensk miljö och ekologi. Årets pris, Änglamarkspriset 2021, fokuserar på ungas initiativ och premierar personer eller organisationer som står för värdefulla insatser inom miljö och ekologi. Det kan vara en produkt, idé eller tjänst – i mindre eller större skala.

Många unga är aktiva inom hållbarhetsfrågor. Ensamma, eller tillsammans med andra, arbetar de för en bättre miljö och en ljusare framtid. De förtjänar all uppmärksamhet, uppmuntran och stöd, så att de kan fortsätta sitt arbete, säger Charlotta Szczepanowski, Hållbarhets- och kvalitetschef på Coop och medlem i juryn för Änglamarkspriset.

Nomineringen till årets pris pågår till 30 juni 2021. Du kan nominera dig själv eller någon annan som gör värdefulla insatser inom miljö och ekologi. Vinnaren av Änglamarkspriset 2021 utses i oktober och prissumman är på 250 000* kronor – en ökning med 150 000 kronor från år 2020.

Kriterier för nominering till Änglamarkspriset 2021:

  • Den/de nominerade ska vara mellan 20 och 30 år.
  • Den/de jobbar med projekt som bidrar till en mer hållbar värld med fokus på miljö och ekologi, i Sverige eller svenska projekt utomlands.
  • Nomineringen ska ha skickats in senast den 30 juni 2021.

Så väljs vinnaren ut
Ett urval av nomineringarna väljs ut av en nomineringskommitté. Juryn väljer därefter ut tre finalister. Vinnaren av dessa tre finalister röstas fram i september. Omröstningen i kombination med juryns val, viktas 50/50. Juryn består av representanter från Coop och KF, familjerna Taube, Alfredsson och Danielsson samt en extern representant. Prisutdelning sker i oktober. Juryns beslut och resultat av omröstning går ej att överklaga.

Nominera här: Nominera till Änglamarkspriset (coop.se)

*Eventuell skatt på vinsten betalas av vinnaren.

För mer information kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se