Netto avvecklar lagerverksamheterna i Linköping och Falkenberg

Nu i höst inleds omställningen av Nettos butiker till Coop. Det innebär att varuflödet successivt kommer att flyttas över till Coop Sverige AB. Netto har därför beslutat att avveckla sina lager i Linköping och Falkenberg.

“Det är alltid oerhört tråkigt att behöva avveckla verksamheter. Lagret i Linköping kommer att avvecklas redan nu under hösten och vi ger även nu besked om vårt andra lager i Falkenberg, även om den avvecklingen ligger längre fram i tiden, för att kunna ge våra medarbetare ett bra stöd under denna tuffa process”, säger Patrik Levin, vd för Nettos verksamhet i Sverige.

I början av september görs de tre första Nettobutikerna om till Coop. Det innebär förutom att butikerna byggs och får Coops utseende även att varorna kommer att levereras av Coop Sverige. Behovet av Nettos varuflöde kommer därmed att minska i takt med att antalet butiker ställs om.

Lagret i Linköping kommer därför att stängas den sista november. Varuflödet till Nettobutikerna kommer då att styras om till Falkenberg. Lagret i Falkenberg kommer sedan att avvecklas i samband med att den sista Nettobutiken blir Coop, vilket förväntas ske under sommaren 2020.

Lagret i Linköping har drygt 60 medarbetare och i Falkenberg jobbar 90 personer på lagret.

För mer information kontakta:
Coops pressjour: 010-743 13 13

 • Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Stockholm

  Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Stockholm

  Coop har den billigaste hemlevererade matkassen online av alla dagligvaruaktörerbåde i Stockholm och Malmö, enligt en ny undersökning från Matpriskollen. Matkassen från Stora Coop i Stockholm är billigast och kostar 2 310 kr där den dyraste kostar 2 811 kronor, enligt Matpriskollens undersökning. I undersökningen är Coops medlemsbonus, som kan ge nästan 7,5 procent i rabatt när man storhandlar för 10 000 kr/månad, inräknad.
  Read more
 • Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Malmö

  Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Malmö

  Coop har den billigaste hemlevererade matkassen online av alla dagligvaruaktörer både i Stockholm och Malmö, enligt en ny undersökning från Matpriskollen. I Malmö är matkassen från Stora Coop billigast och kostar 2 288 kronor samtidigt som den dyraste kostar 2 711 kronor, enligt Matpriskollens undersökning. I undersökningen är Coops medlemsbonus, som kan ge nästan 7,5 procent i rabatt när man storhandlar för 10 000 kr/månad, inräknad.
  Read more