Netto avvecklar lagerverksamheterna i Linköping och Falkenberg

Nu i höst inleds omställningen av Nettos butiker till Coop. Det innebär att varuflödet successivt kommer att flyttas över till Coop Sverige AB. Netto har därför beslutat att avveckla sina lager i Linköping och Falkenberg.

”Det är alltid oerhört tråkigt att behöva avveckla verksamheter. Lagret i Linköping kommer att avvecklas redan nu under hösten och vi ger även nu besked om vårt andra lager i Falkenberg, även om den avvecklingen ligger längre fram i tiden, för att kunna ge våra medarbetare ett bra stöd under denna tuffa process”, säger Patrik Levin, vd för Nettos verksamhet i Sverige.

I början av september görs de tre första Nettobutikerna om till Coop. Det innebär förutom att butikerna byggs och får Coops utseende även att varorna kommer att levereras av Coop Sverige. Behovet av Nettos varuflöde kommer därmed att minska i takt med att antalet butiker ställs om.

Lagret i Linköping kommer därför att stängas den sista november. Varuflödet till Nettobutikerna kommer då att styras om till Falkenberg. Lagret i Falkenberg kommer sedan att avvecklas i samband med att den sista Nettobutiken blir Coop, vilket förväntas ske under sommaren 2020.

Lagret i Linköping har drygt 60 medarbetare och i Falkenberg jobbar 90 personer på lagret.

För mer information kontakta:
Coops pressjour: 010-743 13 13

 • Coop öppnar ny butik på Flygaregatan i Halmstad

  Coop öppnar ny butik på Flygaregatan i Halmstad

  Coop Butiker & Stormarknader öppnar på torsdag den 18 februari en helt ny butik i Halmstad. Butiken Coop Flygaregatan får ett toppläge vid den nya stadsdelen Västra Förstaden i Hal...
  Läs mer
 • Coop Butiker & Stormarknader pilottestar externa Hämtaskåp

  Coop Butiker & Stormarknader (CBS), som driver drygt 320 butiker i Sverige, inleder nu ett pilotprojekt kring externa Hämtaskåp i Upplands Väsby. Piloten genomförs i samarbete med OKQ8 på deras servicestation vid Glädjens trafikplats norr om Stockholm. Uppstart sker i november.
  Läs mer