Netto avvecklar lagerverksamheterna i Linköping och Falkenberg

Nu i höst inleds omställningen av Nettos butiker till Coop. Det innebär att varuflödet successivt kommer att flyttas över till Coop Sverige AB. Netto har därför beslutat att avveckla sina lager i Linköping och Falkenberg.

”Det är alltid oerhört tråkigt att behöva avveckla verksamheter. Lagret i Linköping kommer att avvecklas redan nu under hösten och vi ger även nu besked om vårt andra lager i Falkenberg, även om den avvecklingen ligger längre fram i tiden, för att kunna ge våra medarbetare ett bra stöd under denna tuffa process”, säger Patrik Levin, vd för Nettos verksamhet i Sverige.

I början av september görs de tre första Nettobutikerna om till Coop. Det innebär förutom att butikerna byggs och får Coops utseende även att varorna kommer att levereras av Coop Sverige. Behovet av Nettos varuflöde kommer därmed att minska i takt med att antalet butiker ställs om.

Lagret i Linköping kommer därför att stängas den sista november. Varuflödet till Nettobutikerna kommer då att styras om till Falkenberg. Lagret i Falkenberg kommer sedan att avvecklas i samband med att den sista Nettobutiken blir Coop, vilket förväntas ske under sommaren 2020.

Lagret i Linköping har drygt 60 medarbetare och i Falkenberg jobbar 90 personer på lagret.

För mer information kontakta:
Coops pressjour: 010-743 13 13

 • Smart geodata ökar takten på Coop Butiker och Stormarknaders etableringar

  Smart geodata ökar takten på Coop Butiker och Stormarknaders etableringar

  Coop Butiker & Stormarknader är ett av de offensivaste företagen inom svensk handel när det gäller att etablera nya butiker. Med hjälp av smart geodata från Prospect Mapping kommer etableringsbesluten nu att gå ännu snabbare samtidigt som de befintliga butikerna kommer kunna skräddarsy sina erbjudanden utifrån varje lokal marknad.
  Läs mer
 • Coop öppnar ny butik i Bålsta

  Coop öppnar ny butik i Bålsta

  Hösten 2020 planerar Coop Butiker och Stormarknader att öppna en ny modern butik i Bålsta. Den nya butiken är en viktig del av utbyggnaden och förnyelsen av Bålsta Centrum, där den nya butiken blir ett nav för de som söker matinspiration eller ett fräscht mellanmål på språng. 
  Läs mer