Netto avvecklar lagerverksamheterna i Linköping och Falkenberg

Nu i höst inleds omställningen av Nettos butiker till Coop. Det innebär att varuflödet successivt kommer att flyttas över till Coop Sverige AB. Netto har därför beslutat att avveckla sina lager i Linköping och Falkenberg.

”Det är alltid oerhört tråkigt att behöva avveckla verksamheter. Lagret i Linköping kommer att avvecklas redan nu under hösten och vi ger även nu besked om vårt andra lager i Falkenberg, även om den avvecklingen ligger längre fram i tiden, för att kunna ge våra medarbetare ett bra stöd under denna tuffa process”, säger Patrik Levin, vd för Nettos verksamhet i Sverige.

I början av september görs de tre första Nettobutikerna om till Coop. Det innebär förutom att butikerna byggs och får Coops utseende även att varorna kommer att levereras av Coop Sverige. Behovet av Nettos varuflöde kommer därmed att minska i takt med att antalet butiker ställs om.

Lagret i Linköping kommer därför att stängas den sista november. Varuflödet till Nettobutikerna kommer då att styras om till Falkenberg. Lagret i Falkenberg kommer sedan att avvecklas i samband med att den sista Nettobutiken blir Coop, vilket förväntas ske under sommaren 2020.

Lagret i Linköping har drygt 60 medarbetare och i Falkenberg jobbar 90 personer på lagret.

För mer information kontakta:
Coops pressjour: 010-743 13 13

 • Coop satsar i Björna

  Coop satsar i Björna

  Den 14 juli brann Coops butik i Björna ner till grunden. Coop har en lång historia i Björna och beslutet att stanna kvar i Björna var därför lätt att fatta.
  Läs mer
 • Premiär för Coop på Limhamn

  Premiär för Coop på Limhamn

  Torsdagen den 29 augusti kl 10.00 slår Coop upp portarna till en helt ny butik i nya området Limhamns sjöstad. Nya Coop Limhamn erbjuder produkter från lokala leverantörer, manuella delikatessdiskar och har anställt en erfaren kock som lagar dagens rätt för att inspirera och underlätta vardagspusslet för boende på Limhamn.
  Läs mer