Miljonorder till Konsum Värmland Charkfabrik

060712charkfabriken1Konsum Värmland Charkfabrik har fått en ny stororder på sammanlagd 300 ton, eller cirka 11 Mkr på årsbasis.

Det är alltså Coop Sverige som valt att lägga en del av charktillverkningen i Värmland. Från och med hösten 2006 ska Konsum Värmland charkfabrik tillverka och leverera kokt köttkorv, fläskkorv och Värmlandskorv till de flesta konsumbutiker över hela Sverige. Dessutom har man fått en ny order på de värmländska specialiteterna hackkorv och färdigkokt risgrynsgröt. Och det är inga små volymer det handlar om. På årsbasis uppgår ordern till cirka 300 ton, eller 11 Mkr.
– Dessutom kommer produkterna att säljas över hela Sverige i vår originalförpackning. Förhoppningsvis kan vi därför vara med att göra Värmland och den lokala livsmedelsproduktionen mer spridd över hela landet, säger chefen för Konsum Värmlands charkfabrik, Kenny Thor.
– Det är oerhört glädjande att även Coop Sverige har fått upp ögonen för den kvalitet vi har på vår tillverkning här i Karlstad, fortsätter Kenny.

060712kenny-thor

Änglamark sedan tidigare
Sedan tidigare tillverkar charkfabriken falukorv, varmkorv och frukostkorv, under varumärket Änglamark, till övriga delar av den svenska konsumentkooperationen. Den nya ordern är naturligtvis betydelsefull för en lokal livsmedelsproducent i Värmland. Och man är inte främmande för att tillverka ännu mer åt Coop Sverige.
– Förhoppningsvis ska Coop Sverige vara nöjda med våra produkter att vi ska öka leveranserna ytterligare. Det har vi både kunskap och kapacitet för, menar Kenny Thor.

Konsum Värmland Charkfabrik i Karlstad sysselsätter 160 personer. Man räknar med att tillverkningen av produkter åt övriga Sverige ska säkerställa arbetstillfällen för en lång tid framåt.
– Vår charkfabrik med fullsortimentstillverkning är bland de mindre i sitt slag. Det är därför mycket positivt att en stororder går till en lokal livsmedelsproducent. Något som är viktigt för att på sikt kunna trygga sysselsättningen, avslutar Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson.

För ytterligare information kontakta; informationschef Klas Olsson, tfn; 054-220102 eller Fabrikschef Kenny Thor; tfn; 054-220265. E-post; info@konsumvarmland.se

Fakta Konsum Värmland

Konsum Värmland, med huvudkontor och styrelse i Karlstad, bedriver verksamhet i 74 försäljningsställen över hela länet. Dotterföretaget Pekås verkar inom lågprissektorn med nio butiker samt XL-Mat med inriktning mot Norgehandeln. Sedan maj månad ingår också MaxiMat, med butiker i Töcksfors, Nordby och Svinesund,  som ett dotterföretag.  Föreningen har också en egen livsmedelsindustri i form av charkfabrik, bageri, lagercentral och transportcentral. Föreningen ägs av sina cirka 126 000 medlemmar och har cirka 1 700 årsanställda. Nettoomsättningen uppgick under förra året till 2,9 miljarder kronor. Värmland tillhör ett av landets starkaste kooperativa fästen och föreningen befinner sig i ett mycket expansivt skede. För ytterligare information om Konsum Värmland, se gärna;www.konsumvarmland.se.