Mellanmjölk från Coop vinnare i stort smaktest

Mellanmjölk från Coop vinnare i stort smaktest

Allt annat än mellanmjölk, eller? I Aftonbladet fylliga smaktest av storsäljande drycken mellanmjölk utses ”Coop mellanmjölk – Med lite längre hållbarhet” till bäst i test.

Juryn hos tidningen valde att dricka sig igenom 12 sorter. Tre av dessa var pastöriserade vid något högre temperatur för ”lite längre hållbarhet” och där hittade juryn även sin vinnare i Coops paket.

Hela juryn tilltalades av den gräddiga fyllighet som den varmare pastöriseringen gett.

”En lite bonnig smak som är spännande” konstaterades. Coops mjölk har ursprung Sverige och kommer sedan en tid tillbaka med en ny symbol på paketets framsida för att tydligt informera kunder om detta.

– Utmärkelsen gör mig riktigt glad. Dels för att juryn har känt vad vi provat oss fram till skulle bli den bästa mellanmjölken på marknaden, dels för arbetet med pakets nya designuttryck. Det är inte bara mat man äter med ögonen så att säga, gläds Minna Björklund, chef sortiment EVM (Egna Varumärken) på Coop Sverige.

Coops produktutvecklare inom EVM har rönt stora framgångar senaste åren. I slutet av maj hyllades Coop Corn snacks sour cream & onion på ansedda mässan PMLA 2024, och i flertalet smaktest har veganska alternativet Coop Havremjölk till kaffet utsetts till bäst för just det ändamålet.

– Vi blir starkare och starkare inom EVM, ett prisvärt och kvalitativt sortiment som allt fler av Coops medlemmar upptäcker. Efter sommaren bjuder vi på fler innovativa nyheter under varumärkena Coop, Änglamark och Xtra kan jag lova nyfikna, säger Minna Björklund.

FAKTA Coop – Med lite längre hållbarhet

Finns: Hos Coop

Pris: cirka 13,75 kronor för 1 liter

Ursprung: Sverige

Fetthalt: 1,5%

Kalcium: 124 milligram/100 gram

För mediefrågor, kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se